Вижте пълна и подробна прогноза за времето през септември

Август 29, 2018 България
Тази година през септември се очаква средните месечни температури да бъдат около нормата, която за равнините е между 18 и 21°, за високите полета – между 15 и 17°, а за планините – между 3 и 8°.

Европейците против смяната на лятно и зимно часово време

Август 29, 2018 Любопитни
Над 80 процента от европейците, участвали в онлайн допитване, искат да бъде премахната практиката да се превъртат стрелките на часовниците пролет и есен.

Кабинетът промени списъка на републиканските пътища

Август 29, 2018 България
Община Бургас ще може да кандидатства по оперативните програми на Европейския съюз за отпускане на средства за подобряване състоянието на уличната мрежа, което ще ускори развитието на пътната инфраструктура и ще подобри условията за икономически растеж и заетост на населението.

Седем души се обучаваха по студентски практики в РИОСВ

Август 29, 2018 Бургас
За втора поредна година РИОСВ – Бургас е партньор на университета "Проф. д-р Асен Златаров" в практическото обучение на седмина студенти от специалностите Екология и опазване на околната среда, Биотехнологии, Стопанско управление и Технология на водата.

Кардиолози съветват кога трябва да се пие вода

Август 29, 2018 Здраве
Кога и как трябва да пием вода, за да направим организма си по-здрав и силен?

Руски издания: Томахавките в Сирия са извадени

Август 29, 2018 Светът
Повишена бойна готовност в Сирия отбелязва в. "Комерсант". Руските военни твърдят, че западната коалиция начело със САЩ подготвя удар срещу сирийските правителствени сили. Според тях предварително ще бъде инсценирана химическа атака на Дамаск срещу мирни жители в провинция Идлиб.

Тръмп предупреди Гугъл, Фейсбук и Туитър да внимават

Август 29, 2018 Светът
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди компаниите Гугъл, Фейсбук и Туитър да внимават. Преди това той ги обвини в политическа пристрастност и цензура, без да приведе доказателства, предаде Ройтерс.

Димитър Николов връчи национални дипломи на бургаски отличници

Август 29, 2018 Бургас
Кметът Димитър Николов връчи националните дипломи на четирима бургаски отличници. Христо Добрев, Мария Андреева, Клементина Маджарова и Дима Вичева получиха специалните сертификати, които се издават от Министерството на науката и образованието за постигнат пълен отличен успех по време на целия курс на обучение.

Днес Краля на попа щеше да навърши 60 години

Август 29, 2018 Любопитни
В същия месец, в който Кралицата на попа Мадона навърши 60 години, трябваше да празнуваме и 60-ата годишнина на обожавания от поколения Майкъл Джексън. Новината за изненадващата смърт на най-обичаната звезда шокира света.

Септември ще е топъл, с нормални валежи

Август 29, 2018 България
Септември е първият календарен есенен месец, но през последните десетилетия-две твърде често в температурно отношение той се явява продължение на август, поне в протежение на минимум една декада или дори две, от своите 30 дни.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!