Българите в роуминг ще получават есемес с номера на МВнР

Август 6, 2018 България
Всеки български гражданин, притежаващ СИМ-карта на български мобилен оператор, при влизане на територията на чужда държава ще получава от утре – 7 август кратко текстово съобщение с информация за номера на денонощната дежурна телефонна линия в МВнР.

Булсатком: Финансовата одисея след сателита

Август 6, 2018 България
Булсатком е лидер на пазара на платена телевизия с над 650 хиляди клиенти. От година си има и чисто нов скъп сателит - за над 230 млн. долара. Небесата пред компанията обаче далеч не са безоблачни - заради мегаломанските планове и грешни инвестиции от години тя е във финансов хаос, а от седмица - и в мениджърски.

Обновяват и последната стара детска градина в общината

Август 6, 2018 Бургас
Усилени ремонтни дейности вървят в детската градина в бургаското село Равнец. Заместник-кметът по образование Йорданка Ананиева провери на място с какво качество и темпо се изпълняват строителните работи.

Православната църква почита Преображение Господне

Август 6, 2018 България
Днес е празникът Преображение Господне. Той е установен още в първите векове на християнството и ни припомня едно от важните евангелски събития от земния път на Спасителя, а именно явяването Му в небесната слава пред Неговите ученици Петър, Йоан и Яков.

Независимая газета: "Турски поток" неизбежно ще стане български

Август 6, 2018 Светът
Проектите за газови хъбове в Европа никнат като гъби след дъжд, констатира руският в. "Независимая газета" и прогнозира в заглавие: "Турски поток" неизбежно ще стане български".

Русия се подигра с американската космическа програма

Август 6, 2018 Любопитни
Посолството на Русия в САЩ са пуснали подигравателен коментар в Twitter, след като САЩ са закупили нова партида руски ракетни двигатели РД-180. Руските ракетни двигатели продължават да изстрелват Америка в космоса, пишат от официалния акаунт на руското посолство.

Климатът на Европа става тропически

Август 6, 2018 Светът
Екстремните и трайно високи летни температури на европейския континент могат да се превърнат в норма само след няколко десетилетия, оценява изследване на колектив учени от Бристълския университет.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!