Бургас ще избира „Мис и Мистър солена кал”

Август 7, 2018 Бургас
За предна година в Бургас ще се проведе забавният, но и много здравословен конкурс „Мис и Мистър солена кал“.

Учени предупреждават: Мазната риба не е за диабетици

Август 7, 2018 Здраве
Тези, които ядат често мазна риба, рискуват да развият диабет тип 2 четири пъти в повече от останалите, предупреждават френски учени.

На вниманието на всички шофьори: Стартира акция "Скорост" на КАТ

Август 7, 2018 България
Акция за контрол на скоростта на пътя в цялата страна. Тя ще продължи до 12 август, ще се проверява и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност".

Нов регистър за хората с увреждания до края на годината

Август 7, 2018 България
Нов и работещ регистър на хората с увреждания ще замени сегашния неработещ регистър до края на януари догодина.

ЕС блокира санкциите на САЩ срещу Иран на своя територия

Август 7, 2018 Светът
Европейският съюз задейства блокиращ регламент, който анулира извънтериториалните санкции на САЩ срещу Иран на своя територия, съобщи ТАСС. Европейският блокиращ регламент забранява на европейските компании да изпълняват американските санкции.

Китай ще стане необитаем заради климата

Август 7, 2018 Любопитни
Това ще се случи до края на това столетие, заради все по-честите горещи вълни, предизвиквани от климатичните промени, сочи изследването на авторитетния американски институт.

Забраняват и пушенето на наргилета в затворени обществени места

Август 7, 2018 България
Забрана за пушене и на наргиле на закрити обществени места, на предлагането им на непълнолетни и затваряне на заведенията за месец, ако повече от два пъти хванат в тях пушачи. Тези промени в Закона за здравето предлага здравното министерство, публикувани за обществено обсъждане в понеделник.

Сингапур ще сканира ириса на пътниците на граничните си пунктове

Август 7, 2018 Светът
Сингапур ще сканира ирисите на пътниците на някои от граничните си пунктове, за да изпробва тази скъпа технология, която един ден може да измести взимането на пръстови отпечатъци, съобщи Ройтерс.

Китай цензурира Мечо Пух

Август 7, 2018 Светът
Властите в Китай забраниха новия филм на "Дисни" "Кристофър Робин и Мечо Пух", без да дадат обяснение за решението си. Най-вероятната причина обаче е, че критиците на президента на азиатската страна Си Цзинпин често го сравняват с Мечо Пух.