Атанасия Петрова: В живота сме скромни, а на сцената – фурии

Януари 11, 2019 Интервю
Атанасия Петрова е художествен ръководител на театрални школи и състави, теолог, учител, актриса

В „Меден рудник“ предстои облагородяване на междублокови пространства

Януари 11, 2019 Бургас
И през тази година ще продължи облагородяването на много междублокови пространства в комплекс "Меден рудник". През последните две години Община Бургас реализира няколко подобни проекта, с които придаде приятен вид на много обществени места.

Лавина уби двама сноубордисти в Пирин

Януари 11, 2019 България
Лавина падна и уби двама сноубордисти в Пирин, потвърдиха от Планинската спасителна служба. Трагичният инцидент е станал преди обед днес. Сигналът е подаден към 11,28 часа, в 12,04 часа първия турист е бил открит, а вторият в 12,38 часа.

Китай публикува първата панорама от обратната страна на Луната

Януари 11, 2019 Любопитни
Космическият апарат "Чанъе-4", който на 3 януари осъществи меко кацане върху обратната страна на Луната, е изпратил панорамни снимки от повърхността на естествения спътник на Земята, съобщи ТАСС.

Полша арестува китайски служител на "Huawei" и местен киберспец за шпионаж

Януари 11, 2019 Светът
Полската агенция за сигурност арестува полски и китайски гражданин по обвинения в шпионаж, предаде Ройтерс, като цитира Полската агенция по печата (ПАП). Китаецът е един от директорите на полския филиал на китайския телекомуникационен концерн.

Аплодисменти и цветя за последния работен ден на заместник –председателя на Апелативния съд

Януари 11, 2019 Бургас
Най-опитният съдия в Апелативен съд – Бургас Емилия Нашева празнува рождения си ден в необичайно широк кръг от приятели и колеги. Съдия Нашева събра на чаша вино всички близки на сърцето си хора, с които е работила през дългогодишната си кариера в Бургаската Темида.

Реконструират цялостно двора на ПМГ/ГРЕ „Раковски“

Януари 11, 2019 Бургас
Община Бургас започва цялостна реконструкция в огромния двор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков"/ГРЕ "Г.С. Раковски".

Бележки на китайски език вместо фискални бонове се появиха в Бургас

Януари 11, 2019 Бургас
Три големи магазина в Бургас, продаващи предимно китайски стоки, ще бъдат запечатани от Националната агенция за приходите. При проверка на принципа на тайния клиент, екипи от звеното „Фискален контрол“ на приходната агенция са се натъкнали на любопитна ситуация.

Взрив от трихинелоза в Бургас

Януари 11, 2019 Здраве
В Министерство на здравеопазването постъпи информация за регистрирани два взрива със заболели от трихинелоза лица. Единият взрив е регистриран от РЗИ-Бургас. След консумация на луканки, приготвени от диво прасе, отстреляно в землището на гр. Малко Търново, заболяват 8 души, 6 от които са хоспитализирани.

Шеф Ивелин Кръстев: За да приготвите успешно октопод, ви трябват лимон и коркова тапа

Януари 11, 2019 Бургас
Запознайте се: Ивелин Кръстев, главен готвач на Средиземноморски ресторант Салини. Затваряме очи. Връщаме лентата. С отварянето им, вече сме във Варна. Ето къде е роден бъдещият голям кулинар!

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!