"Нестле" във Варна удря кепенците

Януари 14, 2019 България
Компанията за сладоледи и замразени храни "Фронери" преструктурира бизнеса си в България, се казва в официално съобщение на дружеството, собственост на швейцарската компания "Нестле" и британската R&R.

Обявиха грипна епидемия в цялата област

Януари 14, 2019 Бургас
На свое заседание Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/ взе решение за обявяване на грипна епидемия на територията на област Бургас.

Официално: Грипна ваканция в общинато до петък включително

Януари 14, 2019 Бургас
Кметът Димитър Николов издаде официална заповед, с която се отменят учебните занятия в община Бургас от утре, вторник, 15 януари до петък, 18 януари, включително. В неговата заповед фигурират и допълнителните мерки, препоръчани днес от специалистите на РЗИ.

Двамата нови заместници на председателя на АС встъпиха в длъжност

Януари 14, 2019 Бургас
Двамата нови заместник - председатели на Апелативен съд – Бургас официално встъпиха в длъжност. Административният ръководител съдия Деница Вълкова връчи на магистратите Румяна Манкова и Павел Ханджиев актовете за встъпване.

Срив в системата на МВР за издаване на лични документи

Януари 14, 2019 България
Тази сутрин е възникнал технически проблем в информационната система за издаване на българските документи за самоличност. Веднага са предприети действия за своевременното му отстраняване, съобщиха от вътрешното министерство.

Кметът: Грипна ваканция от вторник до петък

Януари 14, 2019 Бургас
Кметът на Бургас се срещна днес с директора на РЗИ доктор Георги Паздеров, за да обсъдят повишения процент заболели ученици в община и област Бургас. Според д-р Паздеров отсъстващите заради грипа ученици в момента са над 15 процента.

Започват проверки в трите ЕРП-та

Януари 14, 2019 България
Тази седмица започват проверки на Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране проверки в трите електроразпределителни дружества (ЕРП), съобщава БНТ.

Сиренето и кашкавалът с растителни мазнини вече са на отделни щандове

Януари 14, 2019 България
От днес сиренето и кашкавалът, произведени с растителни мазнини, трябва да се продават на отделни щандове с ясно обозначени надписи, че са имитиращи продукти. Наредбата засяга както производителите, така и търговците.

Задържаха поръчителя и багеристите, унищожили дюните на Смокиня

Януари 14, 2019 Бургас
Трима души са задържани за унищожаването на защитените дюни до къмпинг Смокиня, за което съобщи музикантът Васил Гюров, публикувал снимки от мястото.

1500 касови апарати вече работят според новите изисквания

Януари 14, 2019 България
Близо 40 000 касови бележки са издадени до момента от работещи в търговски обекти 1500 касови апарата и фискални принтери. Всеки фискален бон вече се предава в реално време към сървърите на НАП и съдържа данни в специален код.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!