Руски учени изменят драстично Менделеевата таблица

Януари 29, 2019 Любопитни
Получаването на 119 елемента от Периодичната таблица на Менделеев, което планират да направят руските учени във Фабриката за свръхтежки елементи в Дубна, а също и последващите от това елементи, ще нарушат основния принцип на таблицата - периодичността.

Приеха Бюджет’2019, който е с рекордни инвестиции в образованието

Януари 29, 2019 Бургас
Местният парламент одобри и прие за изпълнение предложения от Община Бургас бюджет за 2019 година. "Благодаря ви за подкрепата и доверието! За мен интересите на Бургас стоят над това да се угоди на всички заради предстоящите избори", заяви кметът Димитър Николов.

Кремъл с предупреждение към САЩ за евентуална военна намеса във Венецуела

Януари 29, 2019 Светът
Кремъл предупреди, че евентуална военна намеса във Венецуела може да доведе до крайно негативни последици, предаде ТАСС. Кремъл смята за незаконна, "с нищо неприкрита намеса" санкциите на САЩ срещу венецуелската петролодобивна компания "Петролеос де Венесуела".

Пиенето на топла вода на празен стомах води до неочаквани резултати

Януари 29, 2019 Здраве
Започването на сутринта с чаша ароматно кафе или сладък чай не е добра идея. Дори стомахът се нуждае от време, за да се събуди. Ето защо лекарите силно препоръчват да започнете събуждането си с топла вода.

ЕС започва да прилага нови правила за международните бракове и съжителства

Януари 29, 2019 Светът
От днес започва приложението на правилата на ЕС за имуществото на международните брачни двойки или регистрирани партньорства, съобщи Европейската комисия.

Общински съвет – Бургас прие най-ниските ставки за определяне данъка на автомобилите

Януари 29, 2019 Бургас
Община Бургас въвежда най-ниските възможни ставки по отношение на данъка на старите автомобили, които бяха приети от парламента в София и спуснати за изпълнение на общините.

България води в ЕС по "усещане за корупция"

Януари 29, 2019 България
Усещането за корупция сред страните в ЕС е най-високо в България, а най-ниско - в Дания, сочи изследване на организацията "Трансперънси интернешънъл". Документът ще бъде представен днес в Брюксел.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!