Отпускат 4,4 млн.лв за възстановяване на улици и пътища в Бургас и Камено

Януари 8, 2019 Бургас
Близо 4,4 млн.лв. ще бъдат вложени за възстановяване на инфраструктурата в общините Бургас и Каменно, които пострадаха от тежките природни бедствия в област Бургас през октомври 2017 г. Средствата са осигурени от европейския фонд „Солидарност“.

Пресъздадоха гигантското цунами от метеорита, убил динозаврите

Януари 8, 2019 Любопитни
Американски геофизици пресъздадоха с компютърна симулация гигантското цунами, предизвикано от метеорита, паднал в областта на Мексиканския залив преди над 65 милиона години, съобщи "Лайв сайънс".

Живко Иванов показа „Луда нощ” и „Светъл хаос” в Бургас

Януари 8, 2019 Култура
Десетки бургазлии видяха новите платна на художника Живко Иванов още през първия ден на изложбата. Платната са подредени в бургаската галерия „Неси”. Отново експозицията е под запазения знак за Живко Иванов – „ЖивКопис”.

Създават електронна платформа, която да свърже училището с бизнеса

Януари 8, 2019 Бургас
Като част от общинските политики за осъвременяване на бургаското образование и ориентирането му към нуждите на бизнеса, тази година ще бъде създадена нова специализирана електронна платформа.

80 дни до крайния срок за смяна на софтуера и касовите апарати

Януари 8, 2019 България
Регистрираните по ДДС търговци имат 80 дни да сменят софтуера за управление на продажбите си в търговските обекти и касовите си апарати, припомнят от НАП. Срокът за регистрираните по ДДС е 31 март 2019, а за фирмите без ДДС регистрация до края на юни 2019 г.

Със закон в Русия забраняват алкохола на прах

Януари 8, 2019 Любопитни
Русия от днес влиза в сила закон, забраняващ производството и продажбата на "сух алкохол", информира ТАСС. Сухият алкохол или алкохол на прах е прахообразно вещество, което може да се използва за получаване на алкохолни напитки при разреждането му с вода или като вкусова добавка за коктейли.

Прогноза: Увеличаването на заплатите в България се забавя

Януари 8, 2019 България
Слабият износ ще продължи и през 2019 година и заедно с успокояването на вътрешното потребление ще забави ръста на българската икономика до 3%, прогнозира световен лидер в застраховането на търговски кредити.

Мая Манолова атакува 3 закона пред Конституционния

Януари 8, 2019 България
Омбудсманът Мая Манолова започва годината с три жалби в Конституционния съд. Тя ще атакува цената на водата, Закона за горивата и промените в Закона за държавния бюджет.

Рекордно ниско количество на леда в Антарктика

Януари 8, 2019 Любопитни
Ако първата мисъл в главата ви е "вероятно е виновно глобалното затопляне", ще бъдете прави, но само частично. Какво се случва с морския лед в Арктика е доста очевидно: Планетата става по-топла, океаните се затоллят и ледът се топи.

Сделката за продажбата на Нова телевизия пропадна

Януари 8, 2019 България
Шведската медийна група MTG съобщи, че прекратява предварителното споразумение с милиардера Петр Келнер за продажбата на Нова телевизия. Причината за това решение е позицията на Комисията за защита на конкуренцията, която спря сделката.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!