Див Козел гони зимата в Бургас

Февруари 27, 2019 Култура
Бардът Красимир Йорданов, който се прочу с „Черния дракон“, ще гони студовете с китара в ръка на 1 март в галерия „Богориди“

ЕП избира Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор - ще има сблъсък със Съвета на ЕС

Февруари 27, 2019 Светът
Румънката Лаура Кьовеши се очерта като водеща кандидатура на Европейския парламент за европейски главен прокурор, но предстои сблъсък със Съвета на ЕС. Изборът в ЕП стана факт, след като вотът в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП също е в полза на Кьовеши.

„Летен БулевАрт“ очаква своите артисти през юли

Февруари 27, 2019 Бургас
Община Бургас отправя интригуващо предизвикателство към всички артисти от различни изпълнителски жанрове в страната - участие в най-новия фестивал на уличните изкуства в морския град - "Летен БулевАРТ".

Бургас ще почете 3 март

Февруари 27, 2019 Бургас
Община Бургас благодари на всички културни институти и творци, организации и отделни личност, които с желание й помогнаха да сглоби една внушителна програма, посветена на Националния празник 3 март.

Военна ескалация между Индия и Пакистан, и двете ядрени сили тръбят за свалени самолети

Февруари 27, 2019 Светът
ВВС на Индия съобщиха, че са свалили самолет F-16 на пакистанските ВВС, информира The Times of India. Според медията, пакистанският изтребител е навлязъл във въздушното пространство на Индия.

18 филма ще бъдат показани на „София филм фест на брега“

Февруари 27, 2019 Бургас
18 филма ще се борят за наградата на община Бургас "Сребриста чайка", като жури с председател проф. Георги Дюлгеров. Фестивалът ще се проведе от 14 до 22 март в общинско кино "АБ" в сградата на ДТ "Адриана Будевска".

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!