Руската академия на науката: Ето защо СССР не прати човек на Луната

Февруари 4, 2019 Любопитни
Научният ръководител на Института по космически изследвания към РАН Лев Зелений заяви, че СССР е загубил в "лунната надпревара" заради съперничеството между различните конструкторски бюра в страната, предава Russia Beyond.

Нова криза: Мусаката скара гърци и македонци

Февруари 4, 2019 Любопитни
Нова криза изправи гърци и македонци едни срещу други, като този път спорът е породен от мусаката, съобщава британският в."Таймс". В публикацията, цитирана от турската телевизия НТВ, се посочва, че кризата възникнала на кулинарен панаир в Германия.

Българската икономика: 67% услуги, 28% индустрия и 5% земеделие

Февруари 4, 2019 България
През изминалата седмица НСИ публикува данните за регионалния брутен вътрешен продукт (БВП) за 2017 г. Тези данни ни дават възможността да се ориентираме в икономическите процеси на регионално ниво, макар и да са с година назад.

Елена Йончева внесе сигнала по аферата "Ало, Банов съм" в ОЛАФ

Февруари 4, 2019 България
Говорителят и депутат от "БСП за България" Елена Йончева внесе сигнал по аферата "Ало, Банов съм" в ОЛАФ. Тя бе заедно със заместник-председателя на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски и депутати от левицата.

Президентът наложи вето върху Закона за личните данни

Февруари 4, 2019 България
Държавният глава Румен Радев упражни правомощието си и върна за ново обсъждане в Народното събрание разпоредбa от Закона за защита на личните данни с възражения срещу установените с 26 критерии при обработването на лични данни за журналистически цели.

Средиземноморски ресторант Салини: достъпният избор за всеки повод

Февруари 4, 2019 Бургас
Храната е неизменна част от битието - и всеки ден се борим с екзистенциалния въпрос: "Какво ще ядем днес". В търсене на вкусен, но и достъпен отговор издирваме все нови и нови кулинарни кътчета от географията около себе си.

Набират деца за занимания към православните храмове

Февруари 4, 2019 Бургас
В бургаския храм "Света Богородица" се провеждат безплатни занимания по рисуване, приложни дейности и вероучение всяка събота от 10 до 12 ч. Който родител желае, може да запише детето си, ако е на възраст от 6 до 12 години.

Откриха способ за подмладяване на мозъка

Февруари 4, 2019 Здраве
Прости аеробни процедури позволяват да се съхрани остротата на ума и да се справяме бързо с ежедневните си задължения. Невролози и невробиолози от Колумбийския университет в Ню Йорк разработиха система от упражнения, която позволява да се увеличи мозъчната активност, независимо от възрастта.

Избираме ”Европейско дърво на годината 2019”

Февруари 4, 2019 Любопитни
От днес до 28 февруари 2019 г. 15 дървета от европейски страни се състезават в конкурса "Европейско дърво на годината". Това съобщиха от фондация ЕкоОбщност. Миналата година за определяне на победителите са били подадени 200 000 гласа.

Шампионът взе чиста победа при гостуването си на „Миньор”

Февруари 4, 2019 Спорт
Девета победа от началото на сезона в първенството на мъжката Суперлига записа волейболният шампион на България „Нефтохимик 2010”.