175 000 души на историческата меса на папата в Абу Даби

Февруари 5, 2019 Светът
Папа Франциск приключи днес посещението си в Обединените арабски емирства, като отслужи меса, превърнала се в историческо събитие - най-голямото публично християнско богослужение на Арабския полуостров, където е родното място на исляма.

Почина художникът Стоян Цанев

Февруари 5, 2019 Бургас
Почина Стоян Цанев - художникът, прославил себе си и своя роден Бургас по целия свят. По този тъжен повод кметът Димитър Николов изказва съболезнования на неговото семейство, колеги и приятели.

„Черноморец” U17 се класира за Суперфинала, девойките са трети след първи кръг

Февруари 5, 2019 Спорт
Юношите на СКВТ „Черноморец” U17 се класираха за Суперфинала по водна топка, където в сблъсъците за отличията ще участват най-добрите четири юношески отбора от страната.

Три слънца се появиха в Русия

Февруари 5, 2019 Любопитни
"Три слънца" се появиха в небето над Екатеринбург, съобщава РИА "Новости" цитирайки главния синоптик на уралския хидрометеорологичен център в Екатеринбург, Галина Шепоренко.

Филм със „Златна палма“ на "София филм фест на брега"

Февруари 5, 2019 Култура
Носителят на "Златна палма" 2018 "Джебчии" на Хирокадзу Корееда е част от заглавията, включени в афиша на тазгодишното издание на "София филм фест на брега". Прожекциите ще бъдат в Общинско кино АБ в Драматичен театър "Адриана Будевска" от 14 до 22 март.

7 известни книги, които са били мразени от авторите си

Февруари 5, 2019 Култура
Писане на роман определено не е никак лесна задача. Някои автори, които създават бестселъри често имат смесени чувства относно работата си, но въпреки това се опитват да я рекламират, за я направят по-популярна.

България е с най-ниска минимална работна заплата в ЕС

Февруари 5, 2019 България
България остава държавата от Европейския съюз с най-ниска брутна минимална работна заплата - 286 евро. Това показват данните на Евростат за януари 2019-а година, където Румъния е с минималната заплата е 446 евро, съобщава БНР.

Венеция налага входна такса за туристи от май

Февруари 5, 2019 Любопитни
Властите на на Венеция вероятно ще започнат да искат дневна такса за туристите, пребиваващи само ден в Града на каналите още от месец май, предаде ДПА. Таксата ще е от 3 евро, каза кметът на града Луиджи Бруняро.

За първи път: Римският папа влезе в джамия в ОАЕ

Февруари 5, 2019 Светът
Папа Франциск е на историческо посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Той е първият глава на римокатолическата църква, стъпил на полуострова, където е роден исляма. Вчера ОАЕ го посрещнаха грандиозно.

Българките в добро здраве до 67.5 г., мъжете - до 64 г.

Февруари 5, 2019 България
Броят на годините, в които се очаква човек у нас да живее в добро здраве се изчислява на 64 г. за мъжете и 67 и половина години за жените. Това показват данни от анализ на Евростат за здравословното състояние на жителите на Европейския съюз.