Япония каца на астероид на 22 февруари

Февруари 6, 2019 Любопитни
Японската сонда "Хаябуса-2" на 22 февруари ще се опита да кацне на астероида Рюгу, до който се намира от месец юни миналата година, съобщи японското космическо ведомство ДЖАКСА, цитирано от ТАСС.

Излагат в неделя икона с чудотворните мощи на Св. Ефрем Нови

Февруари 6, 2019 Бургас
Икона на свети Ефрем Нови с частица от светите му мощи пристига в неделя в Бургас. Посрещането на иконата на светия великомъченик и чудотворец Ефрем Нови ще бъде в 9 часа сутринта за поклонение в храм "Св. Иван Рилски" и ще престои само за ден.

След спецакцията в Бургас: 2-ма задържани след кражби за над 300 000 лв.

Февруари 6, 2019 Бургас
Повдигнати са обвинения на двама мъже от Бургас за кражби в особено големи размери. Касае се за лица от тежкия криминален контингент. Те са заловени вчера при специализирана полицейска операция на територията на морския град.

Депутатите гласуваха нов закон за търговската тайна

Февруари 6, 2019 България
Парламентът прие изцяло нов Закон за защита на търговската тайна на първо четене. "За" закона гласуваха 90 народни представители, "против" - 3 и "въздържали се" - 27, с което той бе приет.

Общината предлага повече игри и занимания на открито в детските градини

Февруари 6, 2019 Бургас
Повече игри и занимания на открито предвижда новата общинска програма "4 годишни времена за здравето на нашите деца". Тя беше представена днес от зам.-кметовете по образование и здравеопазване  Йорданка Ананиева  и д-р Лорис Мануелян.

ООН няма да взема страна по кризата във Венецуела

Февруари 6, 2019 Светът
Организацията на обединените нации няма да се присъедини към никоя страна в дискусиите, свързани с политическата криза във Венецуела, заяви генералният секретар Антонио Гутериш.

Серия от слаби трусове край Бургас тази сутрин

Февруари 6, 2019 Бургас
6 слаби труса са регистрирани тази сутрин в Черно море, на около 30 км от Бургас и на около 15-20 км от нос Емона и Слънчев бряг, съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) при БАН, цитирани от "Фокус".

Бизнесът иска нов срок за смяната на касовите апарати

Февруари 6, 2019 България
До април над 170 000 касови апарати трябва да бъдат сменени или софтуерът им да бъде подобрен. Промяната е доста съществена. За първи път наредбата предвижда изисквания не само към фискалните устройства, но и към софтуерите, които ги управляват.

Световна шампионка от Бургас обучава турски каратеки на семинар

Февруари 6, 2019 Спорт
По покана на Турската карате федерация, представлявана от Сенсей Омер Дюран, Международната карате организация киокушинкайкан (IKO), оторизира двамата световни шампиони Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова да бъдат инструктори на семинар в Турция.