Месят хляб с вода от светилища в рождения ден на Богомилското учение

Март 27, 2019 Любопитни
Професори, откриватели, писатели и астролози на събор за българското духовно наследство

От 1 април започва подаването на заявления за стикери за Зелена зона

Март 27, 2019 Бургас
Функционирането на Зелената зона за платено паркиране в Бургас започва от 1 май. И тази година часовият диапазон, в който тя ще работи, е от 11.00 до 20.00 часа.

Всеки бургазлия с платени данъци може да получи безплатно 5 литра компост

Март 27, 2019 Бургас
И тази година всеки бургазлия, заплатил до 30 април (с 5 % отстъпка) пълния размер на дължимите данък сграда и такса битови отпадъци, може да получи безплатно 5 литра пакетиран висококачествен компост, произведен от ОП "Чистота ЕКО".

Китайка роди близначета от различни бащи

Март 27, 2019 Любопитни
Китайка роди момчета близнаци от различни бащи. До разкритието се стигнало след ДНК тест, съобщи "Дейли мейл". В началото на годината родителите пристигнали в полицейския участък в град Сямън, за да регистрират новородените си синове.

От 08.00 часа в понеделник започва електронното кандидатстване за детска градина

Март 27, 2019 Бургас
В 08.00 часа на 1 април, понеделник, бургаската електронна система за прием в детска градина и подготвителни групи към училищата ще бъде активирана в режим за кандидатстване.

„Активна ваканция" започва в понеделник

Март 27, 2019 Бургас
Новата инициатива "Активна ваканция" на Дирекция "Младежки дейности" към Община Бургас стартира в понеделник - 1 април. Всички записани участници трябва да са в двора на ПГСАГ "Кольо Фичето" в 8:30 часа.

Дни на Европейската музикална култура в Бургас

Март 27, 2019 Култура
С майсторски клас на световноизвестния пианист Иван Дончев стартират Дните на Европейската музикална култура в Бургас . Домакин на събитието е Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров".

Американците се връщат на Луната до 5 години

Март 27, 2019 Любопитни
Раздразнено от забавянето и от "бюрократичната инертност" на НАСА, правителството на Доналд Тръмп обяви плановете си за ускорено завръщане на американски астронавти на Луната до пет години, предава Франс прес.

Парламентът върна старите правила за преференциите при избори

Март 27, 2019 България
Парламентът прие промени в Изборния кодекс на второ четене. С текстове от закона депутатите върнаха старите правила за преференциите - 5 процента за евроизборите и 7 процента за парламентарни и местни избори.

Забраниха извеждането на неваксинирани деца на обществени места в САЩ

Март 27, 2019 Светът
Властите в американския окръг Рокланд в щата Ню Йорк обявиха извънредно положение и въведоха радикални мерки заради епидемия от морбили, съобщи Би Би Си. След като в окръга били регистрирани 153 случая на опасното заразно заболяване, местните власти забраниха извеждането на неваксинирани деца на обществени места.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!