Бавно затопляне от утре, валежите ни заобикалят

Март 28, 2019 България
През следващите 3-4 дни до понеделник, температурите у нас плавно ще се повишават, като през първия ден на следващата седмица на места в низините ще достигнат стойности, близки до 20 градуса.

Вероизповеданията ще могат да се финансират и от чужди държави

Март 28, 2019 България
Вероизповеданията в България да могат да се финансират и от чужди държави. Това гласува парламентът, отхвърляйки предложението религиите у нас, които получават държавна субсидия, да нямат право да получават дарения от чужди държави или чужденци.

Завърши изграждането на два нови паркинга в „Меден рудник“

Март 28, 2019 Бургас
Община Бургас изгради два нови паркинга в комплекс "Меден рудник". Те са с общ капацитет от 80 места. Реализирането на проекта е част от мерките за създаването на добра инфраструктура и градска среда.

Кукленият театър бе отличен с награда ИКАР 2019

Март 28, 2019 Бургас
С национална награда за сценично изкуство за 2019-та година "ИКАР" бе отличен Куклен театър - Бургас по време на 45-тата церемония на Съюза на артистите в България, която се проведе снощи в Народния театър "Иван Вазов" в София.

Плоскоземците пратиха експедиция до "ръба на Земята"

Март 28, 2019 Любопитни
Обществото на вярващите в антинаучната теория за плоската Земя (Flat Earth Society) обяви, че ще изпрати експедиция на плаване около Антарктида, за да открие "ръбът на нашия диск".

Парламентът ще гласува утре оставката на Цветан Цветанов

Март 28, 2019 България
Парламентът ще гласува утре оставката на Цветан Цветанов, решиха депутатите в началото на пленарното заседание. По предложение на председателя на Народното събрания Цвета Караянчева в дневния ред беше включена новата точка.

Как е възникнала Морската градина разказват в музея

Март 28, 2019 Бургас
„Морската градина в Бургас – декоративни дървета и храсти, събрани от различни краища на света“ е тема на музейната лекцията тази събота. Биологът от Природонаучния музей Божана Рибарова ще запознае публиката с историята на Морската градина.

Творци от 4 славянски държави идват през май на литературен форум

Март 28, 2019 Култура
Творци от 4 славянски държави ще се включат в тазгодишното издание на Майски срещи "Свято слово", които се провеждат ежегодно в гр. Бургас и се посвещават на делото на първоучителите - светите братя Кирил и Методий.

Санкционират лекари, издавали фалшиви имунизации

Март 28, 2019 Здраве
Това, че антиваксърът е хванал варицела, е много показателно, че живият живот ни казва къде е истината, колкото и да се разпространяват конспиративни теории. Това каза д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор.

Бойко Борисов: По-тежки санкции от тези не може да направим

Март 28, 2019 България
Шеф на парламентарната група на ГЕРБ ще бъде д-р Даниела Дариткова. Тя е човек с качества и най-вече може да контролира групата в добрия смисъл на думата. До края на деня ще кажа кой ще замени г-жа Цачева, защото искам да направим всички проверки, за да не излезе нещо, което да връщаме кандидатурата.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!