Десислава Танева поема земеделското министерство

Май 14, 2019 България
Вече съм готов със заместник, ще го обявя утре, тъй като трябва да го съгласувам с коалиционните партньори. Това заяви Бойко Борисов преди няколко часа по повод оставката на земеделския министър Румен Порожанов.

Нови мерки срещу злоупотребите с документи за самоличност в ЕС

Май 14, 2019 Светът
Съветът на ЕС одобри днес промени, които ще улеснят борбата със злоупотребите с документи за самоличност.

Сок от червено цвекло за високо кръвно

Май 14, 2019 Здраве
Пиенето на чаша сок от червено цвекло понижава кръвното налягане, установиха британски учени. Пиенето на 250 милилитра намалило кръвното налягане с 10 милиметра живачен стълб при 15 пациенти, участващи в изследването, като някои от тях върнали кръвното си налягане в нормални граници.

Филмът от Берлинале` 2019 - “Серпентариус” влиза в надпревара за наградата на “Ню Бояна Филм Студиос”

Май 14, 2019 Бургас
И тази година Международен филмов фестивал - Бургас ще прикове вниманието на всички киномани в летните дни и нощи на месец юли. В надпреварата за наградата на "Ню Бояна Филм Студиос" влиза филмът "Серпентариус", с режисьор Карлос Консейсао (Португалия).

Професионални корейски готвачи ще приготвят традиционни ястия от своята кухня на 18 май пред Пантеона

Май 14, 2019 Бургас
Професионални корейски готвачи ще демонстрират уменията си в приготвянето на традиционни за азиатската държава ястия в първия по рода си фестивал "Дни на Корея", който ще се проведе на 17 и 18 май в Бургас.

Чуйте ректорите в бургаската "Нощ на литературата"

Май 14, 2019 Бургас
Проф. Галя Христозова - ректор на Бургаски свободен университет, проф. Магдалена Миткова - ректор на Университет "Проф. д-р Асен Златаров", както и проф. Георги Янков - директор на Художествена академия - филиал Бургас, ще участват в тазгодишната бургаска "Нощ на литературата".

Започна строеж на блок в двора на бургаско училище

Май 14, 2019 Бургас
Родители се вдигнаха на протест, след като в двора на бургаско училище започна да се строи жилищен блок, съобщава bTV.

"WhatsApp" е било обект на мащабна хакерска атака

Май 14, 2019 Светът
Приложението за чат и безплатни разговори "WhatsApp" е било обект на мащабна хакерска атака. Поради пропуск в сигурността е било възможно софтуер за наблюдение да бъде инсталиран чрез приложението, което е собственост на Фейсбук, без потребителят да разбере.

Порожанов подаде оставка, Борисов я прие

Май 14, 2019 България
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!