Докоснете се до традициите на Южна Корея на 17 и 18 май

Май 15, 2019 Бургас
Фестивалът "Дни на Корея" в Бургас, който ще се проведе на 17 и 18 май на площада пред Пантеона в Морската градина, ще даде възможност на жители и гости на града да се докоснат до основни културни и кулинарни традиции на азиатската държава.

Арт инсталации приканват бургазлии да събират разделно пластмаса

Май 15, 2019 Бургас
Пет арт инсталации за събиране на пластмасови отпадъци ще бъдат поставени това лято на крайморската алея в Бургас. По този нестандартен начин кампанията "Моят зелен град" ще призове жителите и гостите на града да бъдат по-отговорни към разделното изхвърляне на своите отпадъци от пластмасови опаковки и така да се погрижат за по-чистата околна среда.

8000 ще шестват в Бургас на 24 май, рекорд в съвременната история на града

Май 15, 2019 Бургас
Според предварителните записвания и подадената от учебните заведения информация, цели 8000 души ще участват в бургаското шествие за предстоящия 24 май.

Цацаров поиска от ДАНС всички сметки, инвестиции и имоти в чужбина на властимащите

Май 15, 2019 България
Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от председателя на ДАНС цялата налична в агенцията информация (включително и от финансовото разузнаване) за банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.

През следващите дни ще демонтират излезлите от употреба железопътни релси, пресичащи ул. „Одрин“

Май 15, 2019 Бургас
Община Бургас ще демонтира излезлите от употреба железопътни релси по неизползваемите линии, пресичащи ул. "Одрин".

От днес говорим по-евтино в ЕС

Май 15, 2019 Светът
От днес, 15 май, влиза в сила нова максимална цена за всички международни телефонни повиквания и кратки текстови съобщения в ЕС, съобщи Европейската комисия.

Започва тестът на тол системата

Май 15, 2019 България
Първият етап от тестовете на тол системата, която ще таксува тежкотоварния трафик на база изминато разстояние, започва от днес, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Те ще започнат със симулации на данни за движение по републиканската пътна мрежа, а не със събиране на реални данни на терен.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!