Голям астероид ще премине на 30 000 километра от Земята след 10 години

Май 2, 2019 Любопитни
На 13 април 2029 г. астероидът, известен като Апофис, ще премине от Земята на разстояние от едва 30 000 километра. За сравнение Луната се намира над 10 пъти по-далеч от нас - на 384 400 км.

ЦИК утвърди бюлетината за предстоящите европейски избори

Май 2, 2019 България
Централната избирателна комисия утвърди образеца на бюлетината за предстоящите избори за Европейски парламент, които ще се проведат на 26 май. В бюлетината са вписани общо 27 политически партии, коалиции и независими кандидати.

В УМБАЛ спасиха дете със забита в главата градинска ножица

Май 2, 2019 Здраве
7-годишно момче със забита в главата градинска ножица беше спасено в УМБАЛ Бургас навръх Великден. По думите на родителите, детето паднало върху инструмента, докато си играело в градината.

Успешно приключи данъчната кампания

Май 2, 2019 България
Успешно приключи данъчна кампания 2019 г. Над половин милион данъчни декларации от граждани са подадени към края на работния ден на 30 април, сочат данните на НАП. Повече от половината данъчни декларации за доходите на физическите лица са подадени по интернет.

Учителите в клас с оръжие в щата Флорида

Май 2, 2019 Светът
Парламентът на американския щат Флорида гласува закон, позволяващ на преподавателите да носят оръжие в клас. Тази мярка е изключително полемична и ефикасността й предстои да бъде доказана, отбелязва Франс прес.

Дъжд за Гергьовден, до 30 градуса след това

Май 2, 2019 България
Днес облачността ще бъде променлива, след обяд над планините и част от източните райони – значителна. Краткотраен дъжд ще превали на места около планините и в източната половина на страната. Максималните температури ще достигнат 16-21 градуса.

Путин подписа закон за интернета, има страх от цензура

Май 2, 2019 Светът
Руският президент Владимир Путин подписа закона, който разширява правителствения контрол върху интернета и който според критици ще доведе до повсеместна цензура, съобщи Асошиейтед прес.

Обединеното кралство обяви извънредно положение за климата

Май 2, 2019 Светът
Британският парламент прие решение, предложено от лейбъристите, за обявяване на екологично и климатично извънредно положение. Този вот последва мобилизацията на протестното движение "Бунт срещу унищожението".

Прокуратурата, МВР и ДАНС разследват измами с евросредства в Бургаско

Май 2, 2019 Бургас
Специализираната прокуратура, съвместно с МВР и ДАНС, разследва днес, 2 май, измами със средства от европейски фондове в страната. Разследването се извършва на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!