„Бургасбус“ с допълнителни спирки в северната промишлена зона

Май 28, 2019 Бургас
Десетки нови предприятия вече заработиха или им предстои да стартират дейността си това лято в северната промишлена градска зона. Става наложително Община Бургас и общинският превозвач "Бургасбус" да се погрижат за транспортното обслужване на техните служители.

КЕВР поиска поскъпване на топлата вода с 4.5%

Май 28, 2019 България
4.5 процента средно увеличение на цената на топлоподаването предлага Комисията за енергийно и водно регулиране от 1 юли. Най-голямо е увеличението в Разград и Габрово, намаление има единствено за дружеството в Сливен.

До петък приемат песни за конкурса "Бургас и морето"

Май 28, 2019 Култура
"Бургас и морето" 2019 ще се проведе на 3 август в "Летен театър" - Бургас. Конкурсът е едно от най-чаканите музикални събития през лятото. Регламентът и условията за участие в конкурса може да бъдат намерени на интернет страницата на община Бургас.

Търсят се 4000 пластмасови бутилки от 1,5 л. за арт инсталация в Морската градина

Май 28, 2019 Бургас
Огромна риба от пластмасови бутилки ще "изплува" до сърф базата в Морската градина. Това ще се случи в 17:30 ч. на 31 май, като част от фестивала "Рециклирай с фантазия", организиран от Община Бургас по повод "Европейския ден на морето" и "Зелени дни в Бургас".

ЕЦБ пуска в обращение новите банкноти от 100 и 200 евро

Май 28, 2019 Светът
Европейската централна банка (ЕЦБ) пуска днес в обращение новите банкноти от 100 и 200 евро с подобрена защита срещу фалшификации, информира специализираното издание "Койнуик" и БТА.

Расте броят на болните от морбили в страната

Май 28, 2019 Здраве
Продължават да се увеличават случаите на заразени с морбили у нас. В момента има 759 заразени, разкри националният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. В сравнение с миналата година увеличението е повече от 40 пъти. В София са две трети от заразените.

Сръбската армия е поставена в пълна бойна готовност

Май 28, 2019 Светът
Сръбският президент Александър Вучич нареди всички части на сръбската армия да бъдат поставени в степен на пълна бойна готовност поради навлизането на косовските специални части РОСУ в населеното предимно със сърби северно Косово, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Движение и хранене: Как да оформим тялото за лятото

Май 28, 2019 Любопитни
Как да влезем във форма през лятото, обяснява британска диетоложка. Според Клеър Барнс най-важното е добре познатата симбиоза между здравословно хранене и движение.

Токът поскъпва от юли

Май 28, 2019 България
Токът от 1 юли ще поскъпне средно с 3,48%, става ясно от доклада на експертите на КЕВР, който вече е публикуван.

Европейският съвет се събира извънредно, за да обсъди резултатите от изборите за ЕП

Май 28, 2019 Светът
Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС се събират днес извънредно в Брюксел, за да обсъдят резултатите от изборите за евродепутати. Началото на заседанието е насрочено за 19 ч. българско време.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!