Папа Франциск с приветствие към българския народ преди посещението си у нас

Май 3, 2019 България
Негово Светейшество папа Франциск отправя приветствие към българския народ два дни преди посещението си у нас. Във видеообръщение Светият отец отбелязва великото дело на светите братя Кирил и Методий, поставя акцент и върху предстоящата среща с Негово Светейшество българския патриарх Неофит.

Нови цени за разговори и есемеси в ЕС

Май 3, 2019 България
От 15 май започва да се прилага регулация на цените на международните повиквания и на кратките текстови съобщения в рамките на ЕС.

Първият български аниматор, номиниран за награда Оскар - Тео Ушев идва в Бургас

Май 3, 2019 Бургас
Първият български аниматор, номиниран за награда Оскар -Теодор Ушев ще гостува в Бургас през юли. Популярният творец за първи път ще организира мастерклас в България. Той ще бъде в морския град на 20-ти и 21-ви юли по покана на Община Бургас и организаторите от Международен филмов фестивал Бургас.

Следи от ядрени опити в Марианската падина

Май 3, 2019 Светът
Изследователи от Китайската академия на науките откриха в ракообразни, обитаващи дъното на Марианската падина, въглерод-14 - това е радиоактивен изотоп на елемента, който се е появил там в резултат на многобройните опити с ядрени бомби.

Местят столицата на Индонезия заради глобалното затопляне

Май 3, 2019 Любопитни
През цялото съществуване на Индонезия, дори в колониалните времена, Джакарта е била нейна столица. Но крайбрежният град, който се намира на северния бряг на остров Ява, може скоро да загуби този титла, заради сериозни екологични проблеми.

Търгуващите в интернет декларират електронните си магазини в НАП до 29 юни

Май 3, 2019 България
Търговците, които използват собствени или наети електронни магазини или публично достъпни онлайн платформи за продажби, са длъжни да подадат информация за това пред Националната агенция за приходите до 29 юни 2019.

120 цивилни са убити при военни операции на САЩ през 2018 г.

Май 3, 2019 Светът
При операциите на САЩ миналата година в Афганистан, Ирак, Сирия и Сомалия са убити 120 цивилни и са ранени 65 души, предаде ДПА. Информацията се съдържа в доклад до Конгреса, който Пентагонът изготвя ежегодно.

МЕНСА кани кандидатите за евродепутати на тест за интелигентност

Май 3, 2019 България
Какъв е коефициентът на интелигентност на българските кандидати за Европейския парламент. Това опитва да установи клонът на МЕНСА в България, отправяйки покана към всички кандидати за евродепутати за тест преди изборите.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!