Ефективността на правосъдието обсъждат съдии от цялата страна

Май 31, 2019 Бургас
Ние правораздаваме в името на народа и не можем да си позволим пространни и неясни мотиви, от които гражданите се объркват, заяви председателят на Апелативен съд – Бургас Деница Вълкова в свое изказване по време на Конференцията „За ефективността на правосъдието“, която се провежда днес в Бургас.

ЦИК обяви официално имената на новите евродепутати

Май 31, 2019 България
Централната избирателна комисия обяви официално имената на новоизбраните 17 български представители в Европейския парламент от произведените избори на 26 май 2019 г. Решението на комисията прочете председателят на ЦИК проф. Стефка Стоева, която връчи и удостоверение за избор на всеки един от новоизбраните депутати.

Борисов: Не ми се иска повече Веско Маринов да ми пее

Май 31, 2019 България
Признание за липса на доверие и намек за прекомерна концентрация на власт в ръцете на един човек направи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, ден, след като стана ясно, че дългогодишният му заместник на различни постове Цветан Цветанов напуска партията.

Китайци създадоха котка робот

Май 31, 2019 Любопитни
Ако популярният анимационен герой Шрек види роботизираното коте-компаньон, никакво "количество" тъжни очи няма да е в състояние да го спечели на страната на Котарака в чизми.

Само български автори на Фестивала на пясъчните скулптури

Май 31, 2019 Бургас
Община Бургас с гордост съобщава, че само български автори ще участват в новото издание на Фестивала на пясъчните скулптури. Те са общо 19 и след броени дни започват работа на терен.

Събота ще е ден без автомобили в парка на „Минерални бани“

Май 31, 2019 Бургас
Петото издание на националния фолклорен фестивал "Хоро се вие край лазурния бряг" събира на една сцена близо 1000 изпълнители от цялата страна. Надпяването ще се проведе тази събота, 1 юни, в местността в парк "Минерални бани" от 13:00 до 18:00 часа.

Стандартните глюкомери отиват в историята

Май 31, 2019 Здраве
Изключително важно е диабетиците постоянно да следят нивото на кръвната си захар. Това важи особено за болните от диабет тип 1, отбелязва The Conversation.

Косово обяви сръбския премиер Ана Бърнабич за персона нон грата

Май 31, 2019 Светът
Косовският външен министър Беджет Пацоли написа във Фейсбук, че няма да разреши на Ана Бърнабич да влиза в Косово, докато следва "расистка и ненормална идеология" срещу косовското население и националностите, които живеят в Косово.

Тръмп наказа Мексико с 5% мито върху всички стоки за САЩ

Май 31, 2019 Светът
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че на 10 юни ще наложи 5-процентно мито върху всички стоки, идващи от Мексико, предаде Ройтерс, на която се позова БТА. "Митническите тарифи постепенно ще се увеличават, докато проблемът с нелегалната имиграция не бъде разрешен", написа Тръмп в Туитър.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!