Министър Желязков представи нова система за повишаване на сигурността на морските пристанища

Юни 21, 2019 Бургас
Нова технологична система ще повиши сигурността и безопасността на българските морски пристанища. Това заяви в Бургас министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Пропадна ремонтирано преди година платно на магистрала "Хемус"

Юни 21, 2019 България
Пропадна част от ремонтираното преди година платно на виадукта преди тунела "Топли дол" на АМ "Хемус", съобщи Нова телевизия, позовавайки се на зрителски сигнали. Според представител на АПИ - инж. Иван Досев, има съвсем логично обяснение за пропадането.

Безплатни прегледи за туберкулоза в цялата страна и Бургас

Юни 21, 2019 Здраве
За втори път през 2019 г. ще се проведат безплатни прегледи за туберкулоза в лечебни заведения за диагностика и лечение на туберкулозата в страната. Кампанията „Седмица на отворените врати” се осъществява по Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата.

Москва: Първото бебе в Космоса може да е руснак

Юни 21, 2019 Любопитни
Първият човек, роден в космоса, трябва да бъде гражданин на Русия, тъй като тя има приоритет в много области на космическата медицина, каза Ирина Огнева, ръководител на лабораторията за клетъчна биофизика в Института по биомедицински проблеми на Руската академия на науките.

Бургаската Строителна гимназия награди родители

Юни 21, 2019 Бургас
ПГСАГ "Кольо Фичето" - Бургас раздаде дипломите на своите зрелостници на тържествена церемония снощи. Церемонията се състоя на открито - в обновения и прекрасно озеленен от ученици и учители двор на гимназията.

На Еньовден в Бургаския музей

Юни 21, 2019 Култура
Народната традиция, свързана с 24 юни, понеделник – Еньовден, ще бъде представена в бургаския Етнографски музей от певческа група за автентичен фолклор "Факийски бялки" при ПК "Здравец" с. Факия.

Отложиха гласуването за партийните субсидии

Юни 21, 2019 България
Изненадващо промените в Закона за държавния бюджет, с които субсидиите за партиите падат от 11 лева на 1 лев на получен глас, отпадна от дневния ред на парламента за тази седмица.

Астрономическото лято започва днес

Юни 21, 2019 Любопитни
Днес в 18:54 ще настъпи астрономическото лято. Лятното слънцестоене бележи началото на лятото в Северното полукълбо около 21 юни и около 22 декември за Южното полукълбо.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!