« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бард, поетеса и таланти със зрителни увреждания правят шоу в „Парнас“

Спектакълът е със специалното участие на Мариана Вангелова и Яким Якимов Талантливи бургазлии със зрителни увреждания ще пеят и рецитират стихове. В спектакъла „Мечтата - полет на душата“ утре от 16:30 часа ще участват и бардът Яким Якимов заедно с поетесата Мариана Вангелова. Всеки си има своята мечта, а Бургаски културен афиш в поредния Съботен арт салон ще се опита с ваше участие, разбира се, да сбъдне мечтата на Групата по занимателна терапия "Мечта" към Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания – Бургас, да покажат своите постижения пред публика, съобщи създателката на Афиша Мария Христова. Към Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания е сформирана група за изпълнение на народни песни и музикални произведения от други жанрове, както и заучаване и изпълнение на кратки театрални сценки, стихотворения или разкази от български и чужди автори. Целта на дейността е да даде възможност за изява на певческите, музикалните и театрални заложби на потребители от центъра, както и за творческо себеизразяване, позитивни преживявания и емоционално удовлетворение от работата в екип. Правенето на изкуство се счита за възможност за автентично и спонтанно изразяване на себе си, използвайки въображение и преживяване, което с времето може да доведе до себеосъществяване, емоционално коригиране и развитие на творческия потенциал на личността. Групата по занимателна терапия „Мечта” ще се представи с поетичен рецитал от бургаски автори и ще покаже певческите си умения в събота, 11 март, от 16.30 ч. в Културен клуб „Парнас”. Естествено ще има и изненади, обещаха организаторите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 165
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 205
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 218
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 221
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 196
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение