Със спектакъл “Bella Italia” Музикалното отбелязва 118 г. от рождението на Панчо Владигеров

По традиция Националното училище за музикално и сценично изкуство в Бургас ще посрещне патронния си празник с Тържествен мултимедиен спектакъл. Това ще се случи на 13 март, денят в който преди 118 години е роден един от най- изтъкнатите представители на българската музикална култура – Панчо Владигеров, чието име носи учебното заведение. Тази година бутиковата проява носи името “Bella Italia”, защото именно Италия е страната, на чиято територия се намира 2/3 от цялото културно наследство на Европа и е белязала световното изкуство както никоя друга страна по света. Защото Италия е емоция ,която разтърсва, страст, която завладява, вълшебство, което омагьосва, красота, която покорява, приказка, която вълнува и музика, която опиянява. Чрез музиката, танца и словото, чрез своето изкуство, децата ще разкрият на своята публика красотата и вдъхновението на Италия. На сцената ще прозвучат произведения на Верди, Пучини, Доницети, Паганини, Монтеверди, Леонкавало, Албинони, както и любимите на всички канцонети и филмова музика. Музикалните щедьоври ще бъдат интерпретирани от Камерен оркестър на Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” с диригент Петя Тончева, Младежки хор с диригент Анета Данаилова, Ансамбъл тромпети и индивидуални изпълнители. В празничната проява участие ще вземат и децата от балетните класове с преподаватели Недко Георгиев, Добрина Бахова и Диляна Бахматова, както и ученици от 10,11 и 12 клас , специалност актьорско майсторство с преподаватели Георги Минков и Даниела Георгиева. Специални гости на сцената ще бъдат ученици от Гимназията за романски езици „Георги Стойков Раковски“ – Бургас. Магията на сцената ще се случи под режисурата на Христо Симеонов, който заедно с младите артисти ще разкаже на зрителите, защо Италия е изкуство, музика и вдъхновение, защо Италия е любов. Мултимедийният концерт – спектакъл ще се състои на 13 март от 19 часа в салона на Бургаска опера, вход свободен.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 52
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 64
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 73
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 127
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 105
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.