« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

След 29 г.: Два български филма в официалната селекция в Кан

За пръв път след 1988 г. български продукции са избрани да участват в програмата "Особен поглед" на официалната селекция на фестивала в Кан. "Посоки" на Стефан Командарев и копродукцията "Уестърн" ще вземат участие в 70-ото издание, съобщават от Националния филмов център. "Посоки" e четвъртият пълнометражен игрален филм на Стефан Командарев, чийто "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" влезе в краткия списък за наградите "Оскар" за чуждоезичен филм. Самият Командарев също съобщи голямата новина във Фейсбук: "Нашият игрален филм „Посоки“ е в официалната селекция на юбилейното 70-о издание на фестивала в Кан – в конкурсната програма „Особен поглед“. Честито! Благодаря на великолепните актьори и на целия екип за прекрасната работа заедно! Прегръщам ви!" "Посоки" се развива в едно денонощие - в шест софийски таксита се преплитат съдбите на хора, част от съвременната българска действителност. Сценарият е на Симеон Венциславов и Стефан Командарев, оператор е Веселин Христов, участват Анна Командарева, Васил Василев - Зуека, Иван Бърнев, Герасим Георгиев - Геро, Васил Банов, Асен Блатечки, Ирини Жамбонас, Стефан Денолюбов. Филмът е копродукция с Германия и Македония. Български продуцент e "Арго филм" - Стефан Командарев и Катя Тричкова. "Уестърн" е копродукция между Германия, България и Австрия. Филмът разказва историята на съвременен дуел между мъж и съперника му. Копродуценти от българска страна са "Братя Чучкови". Официалната селекция на фестивала в Кан включва две основни програми - конкурса за "Златната палма" и "Особен поглед" - конкурсна програма, фокусирана върху творби с оригинална цел и естетика. Секцията съществува от 1978 година, а конкурсният принцип в нея е въведен през 1998 г. http://life.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

През май и юни ще продължат безплатните медицински прегледи в населените места на община Айтос

  • 16 Апр 2024
  • 36
Поради големия интерес от страна на жителите на населените места в община Айтос, Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в града ще продължи своята доброволческа кампания за безплатни медицински прегледи и през месеците май и юни.

Премиерът Главчев: Действаме безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове

Действаме безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове.

Назначени са 9 заместник-министри

  • 16 Апр 2024
  • 43
Със заповед на премиера Димитър Главчев са назначени 9 заместник-министри в 6 министерства.

Президентът на Иран предупреждава за тежък и болезнен отговор, ако неговите „интереси“ бъдат нападнати

  • 16 Апр 2024
  • 67
Президентът Ибрахим Раиси предупреди, че „най-малкото действие срещу интересите на Иран“ ще бъде посрещнато с „тежък, обширен и болезнен“ отговор.

Регионална библиотека „Захарий Княжески“, гр.Стара Загора ще покаже конституциите на Република България от първото печатно издание

  • 16 Апр 2024
  • 87
На 16 април честваме Деня на Българската конституция и професионалния празник на юристите в България. Денят се отбелязва от 1991 г. по инициатива на Съюза на юристите в България.