Българският Окуджава ще пее на рождения си ден в Карнобат

Концерт, посветен на 20 години от кончината на великия руски бард, Милен Тотев ще изнесе в Поморие, ще пее и в Бургас Бардът от Ловеч Милен Тотев, който е известен като българският Окуджава, ще празнува своя рожден ден в Карнобат. На 9 август от 17 часа той ще има концерт в Камерната зала на НЧ"Д.Полянов-1862", организиран от СНЦ"Нов живот" (организация на диабетно болните в града). Входът е свободен. В блиц интервю за в. „Компас“ той сподели, че е приел с удоволствие поканата да пее за своите приятели от Карнобат, както и за ценителите на поезията от Поморие. Акустичният концерт на Милен Тотев в морския град е на 12 август от 22 часа. Той е посветен на 20-годишнината от кончината на Булат Окуджава и е в рамките на националната среща "Поезия в Поморие", която ще събере за пети пореден път от 11 до 13 август най-добрите съвременни автори. Те ще рецитират свои стихове на сцената пред ПГ по туризъм "Ал. Константинов". Там ще бъдат представени новите книги на Румяна Пелова - "Светлина в раните" и на Георги Дичев - "В името на България – виновен!", съобщиха организаторите. Събитието е под егидата на "Движение за реална демокрация "Идея за България" с любезното съдействие на ЕООД "Аквариус" – Поморие. На 12 август Милен Тотев ще пее песни на Окуджава и в Бургас по време на концерта "Бардовете по света“ от Летните празници на изпятата поезия „Солени ветрове“. Милен Тотев: Болните от диабет заслужават да бъдат подкрепяни емоционално и морално -Участвал сте в няколко концерта, организирани от СНЦ "Нов живот". Диабетно болните в областта те приемат като свой приятел, но все пак трудно ли ти беше да приемеш поканата да празнуваш с тях рождения си ден? -Не. Приех с удоволствие да изнеса концерт за болните от диабет в град Карнобат. Тези хора навсякъде заслужават да бъдат подкрепяни емоционално и морално, което мога да направя -С какви песни ще черпиш публиката? -Помолих отново сценариста на моите концерти - Калина Вергиева - да подготви подходящ сценарий: ще имам програма с китара от песни на знаменития бард Булат Окуджава, а после подбрани популярни български и руски песни. -Желая ви успех! -Благодаря ви! Аз ще направя каквото трябва от душа и сърце.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 107
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 116
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 118
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 155
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 130
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.