Пет нови песни представят в конкурса „Срещу вятъра“

„Солени ветрове“ ще стартира на 11 август с „Песента на барда“, участниците вече са 40 Пет нови песни ще чуе бургаската публика по време на в конкурса „Срещу вятъра“, съобщи за „Компас“ председателят на Сдружение „Солени ветрове“ Светлана Стоянова. Участниците в бардфеста вече са 40, добави тя. „Последните трима поети с китара поради служебни ангажименти не бяха първоначално вписани в списъка на участниците. Радваме се, че ще успеят да се освободят и да дойдат“, заяви Светлана Стоянова. „Солени ветрове“ ще стартира на 11 август от 18 часа на „Охлюва“ с „Песента на барда“. Водещите Светлана Стоянова и актрисата Любов Узунова, известна от филма „Граница”, ще представят участниците пред бургаската публика. В първата фестивална вечер ще има и концерт за сатирични и хумористични песни „Кучешката вахта”, а във втората освен конкурса за нова песен „Срещу вятъра“ поетите с китара ще представят популярни песни на български и чуждестранни бардове. В събота ще чуем повече младежи поради празника - Ден на младежта, обявиха организаторите. С концертът „Бардовете по света“ ще бъде закрит фестивала. В последният концерт ще звучат песни на български, руски и английски. В руската част ще почетем Окуджава – 20 години от смъртта му, съобщи Светлана Стоянова. „Имаме спонсор за кърпите - дамата, която отново не желае да се изтъква. Други средства нямаме. Фирмата "Ариана 2000" (на барда Атанас Стоянов) е спонсор за плакатите и др. рекламни материали. Всички ние работим без заплащане“, сподели тя. Плакатът ни отново е правен от ученичката от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ Магдалена Стоянова и намеква за 9-те живота на "Солени ветрове", добавя председателят на сдружението, което за девети път организира фестивала. Младата дама е развихрила въображението си. Мистиците навярно първо ще забележат черната котка, легнала върху деветката, която прегръщаща китарата, плуваща по вълните на безкрая. Това може би означава, че въпреки трудностите, фестивалът е безсмъртен и винаги ще го има.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 104
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 111
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 116
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 153
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 128
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.