Петлите с премиера на 19 октомври в Бургас

За 10 месеца Петлите и екипът им е направил нов спектакъл, който ще може да гледаме на 19 октомври в опера Бургас от 19 часа.  За спектакъла "Циганката" - красива, магнетична, непокорна, изящна! Такава са я виждали не един поет и художник. Такава ли я виждаме ние днес? Можем ли да я приемем като равна, можем ли да бъдем приятели, можем ли да я обичаме? Това са част от въпросите, които задава танцова формация “Петлите” в най-новия си спектакъл. Младо момиче - циганка, попада в танцова трупа с единственото желание да стигне до голямата сцена и да покаже своите умения. Още щом влиза в репетиционната зала усеща атмосферата на уют и топлина. Всички в залата се като едно семейство - щастливи и усмихнати! Малко по-късно, обаче момичето усеща, че е невидима за останалите - никой не я забелязва и не й обръща внимание. Когато всички отиват да празнуват рожден ден - никой не я кани да се присъедини. Останала сама тя разбира, че само защото е с различен цвят на кожата не може да бъде една от тях... Да се откаже или да се бори в името на голямата си любов - танца...  Ще се намери ли някой да я приеме такава каквато е... Ще види ли някой колко красива, магнетична, непокорна и изящна е всъщност... Отговорите на всички тези въпроси ще получите на финала на спектакъла!   Режисьор на спектакъла е Станимир Карагьозов. Хореографията е на Десислава Скъкълова, Николай Паружев, Марияна Трифонова и Катя Йорданова. Това е най новия им проект, които се очаква да зарадва  публиката и да ги накара за малко да се усмихнат. Билети на касата на Операта от 25 септември. 

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 247
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 227
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 236
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 290
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 260
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.