Весела Ангелова: Експериментите са моето вдъхновение

За Весела Ангелова и за красотата

Тя е млада, креативна, експресивна. Обича красотата, финеса, нюансите, експериментите и смело се развихря с четката и гримовете, вдъхновена от стар филм, статия в модно списание, от любим сезон или от нов продукт на пазара, създавайки феерия от цветове, свежест и женска неповторимост.
Мечтае да гримира звезди в киното и в музиката, но най-много иска да участва във фешън шоу като визажист. И със сигурност ще го постигне.

Роза МАКСИМОВА

- Веси, ти работиш в техническа фирма – нещо много отдалечено от страстта ти към гримирането. Разкажи ни как откри тази си любов към грима, към създаването на красота и самочувствие? Как започна всичко?

- Всичко започна преди много време, още в тийнейджърските години, когато започнах на чета различни списания, да обръщам внимание на детайлите и моделите.

- Кои са първите ти модели, на които изпробваш нова идея в гримирането – мама, приятелка?

- Що се отнася до експерименти в грима започвам от себе си, понеже обичам да смесвам различни текстури, да експериментирам с цветове и след това вече приятелки, племенниците .

- Обичаш ли да експериментираш – с цветове, материали? Пробвала ли си грим с естествени оцветители? Откъде черпиш вдъхновение?

- Експериментите са моето вдъхновение. Цветовете са нещо, без което не мога, както и различните форми на лицата, те са уникални. Грим с естествени оцветители не съм пробвала, но с акварелни бои, аква моливи и др. В 21 век козметичната индрустрия е много напреднала и постоянно на пазара можеш да намериш иновативни продукти, към които имам слабост още от гимназията.

- Кой вид грим предпочиташ – дискретен, ярък, дизайнерски?

- И трите вида ги предпочитам според повода и настроението, но при мен е най- вече според вътрешната ми нагласа за деня.

- Кои са новите тенденции в гримирането за сезон пролет-лято 2017?

- И тази година гримьорите от модния подиум съветват да се наблегне върху акцентите и здравата кожа. Под акценти може да разбираме ярките червила, дори и металическите цветове са хит, здравословния вид на кожата, блясъка/хайлайтърът е задължителен според тона на кожата, яркият руж тази пролет е хит.

- Скоро предстоят абитуриентски балове. Какво би препоръчала на абитуриентките?

- На младите девойки препоръчвам да избегнат тежкия гим, черен грим не е модерен отдавна. Да заложат на дълготрайни формули, фиксиращи спрейове.

- Правила ли си грим за все повече придобиващия популярност у нас празник Хелоуин? Там сигурно даваш воля на въображението си.

- Харесвам много този празник, правила съм грим, но беше отдавна. Харесвам този празник.

- Би ли приела да гримираш филмов или театрален герой? Изкушава ли те да бъдеш гримьор на звезди – актьори, певци?

- О, да, това е моята мечта. Обожавам киното, черпила съм вдъхновение от актриси особено от старите филми, от певици.

- За какво мечтаеш, Веси?

- Мечтая някой ден да правя грим за фешън шоу, там искам да се развихря .

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 140
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 135
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 142
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 341
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 305
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас