Най-добрите градове в света

Първото място е за Лондон, въпреки Brexit и произтичащите от това безброй въпроси, касаещи икономиката на страната. Сингапур продължава да привлича погледите на инвеститорите, които в стремежа си да печелят повече, реализират екстравагантни проекти, което от своя страна поставя града на второ място в класацията. Авторите на класацията – консултантската компания Resonance, дават бронзовия медал на Ню Йорк. Градовете се оценяват по шест параметъра: качество на екологичната и архитектурна среда, брои на културни забележителности, музеи и места за развлечения, ниво на заетост и БВП на глава от населението, брои университети, етническо разнообразие, а също така брой и степен на позитивни онлайн отзиви, като например на сайтове от рода на TripAdvisor. Британската столица печели златния медал, не само защото разполага с атрактивни места за пазаруване, ресторанти и хора от различни националности. Тя носи титлата „бранд” №1 за цял свят. Сред предимствата на британската столица са лесният достъп до летищата и множеството университети и колежи. Лекият спад в цените на луксозните имоти по никакъв начин не се отразява на имиджа на града. ТОП 10 на най-добрите градове в света № град 1 Лондон 2 Сингапур 3 Ню Йорк 4 Париж 5 Сидни 6 Амстердам 7 Лос Анжелис 8 Токио 9 Сан Франциско 10 Торонто http://fakti.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 29
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 20
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 36
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 31
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 45
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.