Компенсират белгийци за километър на велосипед

Повече от 400 хиляди белгийци са получили пари заради това, че използват своите велосипеди, за да отидат на работа. Общо изплатени са 93 милиона евро. Стимулът е на базата на определена цена на изминат километър, която се плаща от работодателите, които в последствие могат да си приспаднат сумата от своите данъци, пише velocafe.bg . Служителите пък могат да си приспаднат закупуването и поддръжката на своите велосипеди. През миналата година 406 хиляди белгийци са се възползвали от възможността, а това е струвало 93 милиона евро на правителството. За сравнение, през 2011 броят на използвалите стимула е 30% по-нисък при 314 хиляди работодатели. Финансовата компенсация не е единствената. Карането на колело до работа е начин, по който Белгия се справя с проблема с трафика по пътищата. Колоездачната асоциация на страната стартира кампания „С колело на работа“, за да осигури допълнителен импулс на инициативата. Според данните, колоездачите карат и на по-дълги дистанции. През 2011 колоездачите карат средно по 944 км, докато миналата година е 1045 км. Така средната компенсация, изплащана от компаниите, е нараснала от 198 евро на 230 евро. Тази сума обаче може да бъде много по-голяма. Ако служител живее на 15 км от своя офис и работи 210 дни в годината, получавайки максималната компенсация от 0,22 евро на километър би получавал годишна сума за каране на колело до работа в размер на 1386 евро.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 61
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 50
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

  • 18 Юли 2019
  • 60
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

  • 18 Юли 2019
  • 60
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  • 18 Юли 2019
  • 55
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.