Компенсират белгийци за километър на велосипед

Повече от 400 хиляди белгийци са получили пари заради това, че използват своите велосипеди, за да отидат на работа. Общо изплатени са 93 милиона евро. Стимулът е на базата на определена цена на изминат километър, която се плаща от работодателите, които в последствие могат да си приспаднат сумата от своите данъци, пише velocafe.bg . Служителите пък могат да си приспаднат закупуването и поддръжката на своите велосипеди. През миналата година 406 хиляди белгийци са се възползвали от възможността, а това е струвало 93 милиона евро на правителството. За сравнение, през 2011 броят на използвалите стимула е 30% по-нисък при 314 хиляди работодатели. Финансовата компенсация не е единствената. Карането на колело до работа е начин, по който Белгия се справя с проблема с трафика по пътищата. Колоездачната асоциация на страната стартира кампания „С колело на работа“, за да осигури допълнителен импулс на инициативата. Според данните, колоездачите карат и на по-дълги дистанции. През 2011 колоездачите карат средно по 944 км, докато миналата година е 1045 км. Така средната компенсация, изплащана от компаниите, е нараснала от 198 евро на 230 евро. Тази сума обаче може да бъде много по-голяма. Ако служител живее на 15 км от своя офис и работи 210 дни в годината, получавайки максималната компенсация от 0,22 евро на километър би получавал годишна сума за каране на колело до работа в размер на 1386 евро.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Нургюл Салимова вече е гросмайстор при жените

  • 25 Апр 2019
  • 31
Състезателката на шахматен клуб "Бургас 64" Нургюл Салимова успя да покрие последната си - трета норма и вече е носител на званието гросмайстор при жените.

Нови цветни пейки за посетителите в парк „Минерални бани"

  • 25 Апр 2019
  • 49
Весели цветни пейки , нови барбекю зони и красив кът за детски рождени дни допълват визията на една от най-предпочитаните дестинации през уикенда от бургазлии - парк "Минерални бани".

Увеличават социалната пенсия за старост с 5.7% от 1 юли

  • 25 Апр 2019
  • 52
Правителството публикува проект на постановление, с което от 1 юли социалната пенсия за старост ще се повиши с 5,7 процента и ще стане 132,74 месечно. Промяната се прави, тъй като със същия процент ще се актуализират размерите на всички пенсии.

Окончателно отпада допълнителният имотен данък в курортите

  • 25 Апр 2019
  • 33
Депутатите приеха промените в Закона за местните данъци и такси. 106 общини с национални курорти ще трябва да намалят данъка за имоти, които не са основно жилище или които не са регистрирани като туристически обекти, тъй като Конституционният съд отмени това изискване с дата до 20 април.

Откриват Национална изложба за цветя „Флора Бургас" на Великден

  • 25 Апр 2019
  • 57
С концерт на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" ще бъде открито 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 на 28 април, неделя, от 11 часа.