« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Включват в черния списък веществото, убило Принс

Службата на ООН за борба с наркотиците и престъпността обяви, че ще включи в списъка си за контрол и следене химикалите, от които се прави фентанил - веществото, което миналата година доведе до смъртта на обичания рок изпълнител Принс. Фентанилът е опиоид около 100 пъти по-силен от морфина и се прави в домашни условия от две съставки, които вече са в черния списък на международната служба за борба с наркотиците. През 2015 г. от свръхдоза от подобни синтетични наркотици в САЩ са починали над 20 хиляди души, съобщава "Ройтерс". Затова и на годишната среща на главната комисия за борба с наркотиците на базираната във Виена специализирана служба на ООН този четвъртък, е взето решението да се преследват съставките за тях, както и производните им. Вписването на химикалите в списъка означава, че търговията и пренасянето им през граница ще се следи по-строго и ще се преследват и предотвратяват подозрителни поръчки, когато има съмнение, че са с цел нелегално производство на фентанил. Двете съставки са с химичните наименования 4-anilino-N-phenethylpiperidine (ANPP) и N-phenethyl-4-piperidone (NPP), и освен тях в списъка ще се добави и сродно вещество на фентанила, наречено бютирфентанил. В САЩ това са субстанциите с най-широко приложение за нелегалното производство на синтетични наркотици. Макар че и досега са били в радара на властите, вече преследването им е наложено и на международно ниво, което може да улесни борбата, коментират експерти пред световната новинарска агенция.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 60
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 75
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за интервенциите в областта на агроекологията

  • 19 Апр 2024
  • 83
Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните.

Новите 80 автомобилa за Автомобилна администрация вече са доставени

  • 19 Апр 2024
  • 83
С нови 80 автомобила за контрол изцяло обновяваме автопарка на ИА „Автомобилна администрация“.