« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

4 неща, които не бива да правим след хранене

Повечето от нас са чували, че не бива да пием вода непосредствено след хранене. Освен това обаче, има и други навици, които е препоръчително да избягваме непосредствено след като сме се нахранили.. 1. Пушим цигара Тютюнопушенето веднага след хранене може да се равнява на изпушването на 10 цигари наведнъж. Специалисти предупреждават, че по този начин се повишава риска от развитие на заболявания на белия дроб и червата. Пушенето след като сме се нахранили също така забавя и метаболизма, се посочва в данни на проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition. 2. Ядем плодове Плодовете след хранене могат да доведат до запек, киселини в стомаха и оригване. Освен това, придобиването на навик да консумираме нещо след хранене крие риск от натрупване на излишни килограми. В плодовете съдържанието на калории е по-високо, в сравнение със зеленчуците. 3. Спим Ако легнем да спим непосредствено след като сме се нахранили, има по-голяма вероятност да изпитаме дискомфорт и подуване на корема. Докато лежим, се нарушават процесите, свързани с храносмилането, появяват се и стомашни киселини. 4. Да се къпем За ефективно усвояване на храната, след хранене притокът на кръв трябва да бъде насочен към корема. Когато обаче влезем под душа, кръвта се насочва към краката и ръцете. По този начин може да се наруши храносмилането.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 221
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 258
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 202
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 253
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 221
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.