« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ЕДИН ДЕН НА… ИРИНА ВОЙНОВА

Ирина – мир, любов и добра воля

За своя ден днес ни разказва Ирина Войнова – поетеса и основател на Дружеството за активизиране на добрата воля „Джуал Кхул”.

ИРИНА И ДОБРАТА ВОЛЯ

Още първите дни, когато се установи този необикновен контакт, аз задавах много въпроси, но на първо място питах: „Защо се случва всичко това? Какво искате от мен?” Отговорът беше: „Искаме да свидетелстваш!”. Не разбрах веднага за какво трябва да свидетелствам. Едва месеци по-късно ми стана ясно, че част от работата ми ще бъде да разказвам на хората за Духовната Йерархия, за Духовните Учители, За Божествения План, да споделям знания, свързани с невидимия свят. Да свидетелствам, че има Велико Бяло Братство във фините планове, че Духовните водачи и наставници са не по-малко реални от нас самите, макар и да не ги виждаме...
Имах вече 7-годишен опит с малки приятелски групи, които събирах около себе си и ги обучавах в посока разширение на съзнанието. Контактът ми с Учителя Д.К. беше просто следващата стъпка и работата ми продължи под негово ръководство. Така се стигна до учредяването на Дружеството за активизиране на добрата воля „Джуал Кхул”. То е сдружение с идеална цел и официално бе регистрирано на 11.01. 2016 г. Програмата му включва обучение и лечение, но на първо място е да помага хората да активират Доброто в себе си и да го насочат в помощ на другите.

Приятели от Дружеството „Един ден на Беглик Таш”.



Приятели отбелязват празника „8-ми май – Ден на белия лотос”

ИРИНА И ГОСПОЖА ПОЕЗИЯ

Според повечето поети поезията е езикът на душата. Така е. Но за мен поезията е преди всичко начин на живот. Има Поети, вписани в Книгата на живота, макар да са автори на 15-20 стихотворения. Има и такива – с десетки стихосбирки, отличия и награди, които скоро биват забравяни. Според мен не е задължително авторът приживе да стигне високи върхове. Моят Духовен Учител намира за смешни амбициите на някои творци да воюват за славата си със средства, като вредят на други творци. Той често повтаря: „Нобелите се раздават на Земята, а ореолите – в небесата.”
В моите стихове има много птици, но повечето от тях са заключени в материята. Две от книгите ми носят заглавия „Глинена птица” и „Крило и корен”. Птиците символизират душата на човека – те са връзката между физическия свят и небесния. А полетът символизира постигането на по-високите нива на съзнание. Поезията ми е изключително символична и езотерична, затова трудно достига до читателите. Тя е адресирана към бъдещите, по-ментални поколения.


Представяне на книгата „На педя от рая”

ИРИНА И РАЙСКАТА ГРАДИНА

Имам малка кипра вила и голяма градина недалече от Бургас. Там си почивам, релаксирам и се зареждам. Обработвам земята, която е повече от декар. Произвеждам си храната - без изкуствени торове, без пръскане с препарати и лекарства, напълно екологично. Физическият труд не ми тежи, но и приятелите ми помагат. Цяло лято прекарвам там в уединение – говоря си със земята и растенията и приемам даровете им с огромна благодарност. Прекрасно е! Има неща, които човек трябва лично да преживее, за да ги повярва.

Сред райската градина


Тук си почива и релаксира

ПОСЛАНИЕТО НА ДЖУАЛ КХУЛ

„Вместо призива на Делфийския оракул: „Опознай себе си, човече”, днес трябва да крещите с пълно гърло: "Събуди се, човечество!". От хилядолетия, вместо да тръгнете нагоре с крилете на истинското познание, пълзите и търсите лек, удобен и охолен живот. Да, всички вие, инкарниращи се многократно, не насочвате своя потенциал към себепознание, а обръщате очи навън. От хилядолетия "творите" лъкове, боздугани, мечове, пушки, танкове, атомни бомби. Поробвате и ви заробват, а днес всички станахте роби на вещите. Живеете със самочувствието, че сте обладали вечността. Но мисълта за "утре" вече не включва само хляб, вода, въздух, власт и удобства. Запитайте се: „Ще ни има ли въобще или ще се разтворим в нищото за милиони години? Светлината ли ще прегърнем или мрака, който ни дебне от пещерите?” Събудете се! Погледнете нагоре към слънцето! Усмихнете му се и то ще изпрати към вас топлина, светлина и всичко, от което имате истинска нужда. Христовата светлина ви очаква. Отворете сърцата си за нея и чуйте гласа й. Тя иска да бъдете спасени, поискайте и вие!”

Портрет на Джуал Кхул

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Радев: "Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса. "

  • 17 Апр 2024
  • 269
Президентът Радев във фейсбук: "В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Откриха Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров"

  • 17 Апр 2024
  • 283
Днес областният управител на област Бургас Пламен Янев присъства на откриването на Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът на Созопол ще бяга 15 км. на Рън Созопол

  • 17 Апр 2024
  • 264
Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и съпругата му Полина ще бягат в най-дългата дестинация -15 км. в първото издание на Рън Созопол, което ще се проведе на 20.04.2024г., потвърди самият той.

Криминалисти на СДВР иззеха близо килограм марихуана

  • 17 Апр 2024
  • 246
Специализираната полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена през вчерашния ден.

НАД 1000 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПОДГОТВЯТ БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

  • 17 Апр 2024
  • 267
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители.