« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Три тънкости за успешно учене

Матури, студентски сесии, приемни изпити – настъпва усърдното време за много млади хора. И вместо да се разсейвате с мисли за лятото, вижте няколко хитрости, които ще ви помогнат в ученето, та да посрещнете ваканцията по-удовлетворени.

За да схванете по-бързо същността на материала или да решите задачите, над които си блъскате главата, може да ускорите обучението си, опитвайки се да научите на това и някой друг. Това съветват учени от Университета в Сент Луис, според които такъв метод ще ви помогне да запаметявате по-добре материала. Защото когато учителят се готви за преподаване на урока, той отделя ключовите моменти от материала и организира тази информация в неделима структура. А това е една от най-ефективните стратегии за обучение.

Започвайте с по-кратки занимания. Експерти от същия университет предлагат да отделяте не повече от 30 до 50 минути за изучаване на новия материал. Това е необходимо за максималния академичен успех. По-малко от 30 минути не стигат за нещо сериозно, но и повече от 50 вече са прекалено много, за да може информацията да стигне до мозъка ви и да успее той да я усвои наведнъж, обясняват експертите. Ако не сте разбрали нещо по време са обучението, правете си бележки, за да се върнете към това при следващото изчитане. Честите сеанси на обучение са много по-добри от продължителните, така че направете си график за такива мини-сесии.

Разпределяйте, структурирайте и повтаряйте!
„Интервалното“ обучение от три занимания по 30 минути, вместо от час и половина, са далеч по-ефективни за заучаване на преподаденото. А за да съхраните материала в паметта си, най-добре е да разгледате информацията в продължение на една до две седмици след първото заучаване. Повтаряйки по този начин информацията, вие сигнализирате мозъка за това, че той е длъжен колкото може по-надеждно да съхрани тези данни.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРЕДСТАВИХА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ МЕЖДУНАРОДЕН АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

  • 16 Апр 2024
  • 91
Изграждане на международен академичен център предвижда концепцията за интегрирани териториални инвестиции „История, съвременност и бъдеще в хармония.

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

  • 16 Апр 2024
  • 96
Близо 500 000 души са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април.

Собствениците на незаконно поставени каравани започнаха да ги премахват от държавните имоти, останалите ги грозят солидни глоби

  • 16 Апр 2024
  • 98
Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните проверки за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности в област Бургас – всички имоти държавна собственост.

Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

  • 16 Апр 2024
  • 87
Гръцките журналисти провеждат 24-часова стачка във вторник в знак на протест срещу отказа на работодателите да подпишат колективни трудови договори в частните медии, ниските заплати и заплахата за плурализма, съобщиха техните синдикати.

Олимпийският факел на Париж 2024 г. е запален в древна Олимпия

  • 16 Апр 2024
  • 115
Факелът за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше запален в древна Олимпия на традиционна церемония във вторник, отбелязвайки последния участък от седемгодишната подготовка за началото на игрите на 26 юли.