Замъци и вили предлага италианското правителство

Ако винаги сте си мечтаели да притежавате и да живеете в замък, но нямате пари за това, вече скоро може да ви се сбъдне желанието. Италианското правителство раздава 103 имота из цялата страна, голямата част от които замъци и вили, безплатно, но при едно условие - новите собственици да се ангажират в реставрацията на старинните сгради. Новите собственици могат да превърнат сградите в каквото си пожелаят, но те трябва да бъдат достъпни за туристи. От държавната агенция за недвижимо културно наследство допълват, че реставрацията ще бъде строго следена. „Целта е тези сгради, които отдавна са изоставени, да бъдат трансформирани в места за поклонение, за отдих или туризъм", заяви Роберто Реги от агенцията. Крайната дата за кандидатстване е 26 юни. Одобрените кандидати ще получат договор за проектите си за следващите 9 години, който след това ще бъде удължен. В следващите две години италианското правителство планира да раздаде още 200 имота из цялата страна със същите условия.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 124
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 111
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 128
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 263
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 236
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.