« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Американска фирма чипира служителите си

Американска фирма чипира служителите си Любопитни Отстраняването на чипа изисква лекарска намеса Сн.: УouTube
Американска компания от щата Уисконсин направи реалност сценариите от бъдещето, когато хората ще живеят с имплантирани микрочипове, за да бъдат по-функционални. Three Square Market започна да вгражда чипове в своите служители с цел да направи плащанията по-бързи и да добави редица други възможности. Шефът на компанията Тод Уестби поясни в интервю за KSTP, че микрочиповете могат да заменят телефонните платежни системи и кредитните карти, предава technews.bg. Това е следващото нещо, което ще се случи неизбежно, и ние искаме да бъдем част от него, казва Тод Уестби. Компанията разработва софтуер за търговски центрове с киоски, които обикновено се намират в офис комплексите. Хората с вграден чип в ръката могат по-лесно да упълномощават плащанията за избраните продукти, като просто подадат ръката си за сканиране към киоска, подобно на плащането с телефон. Имплантирането на чипа с размер на зрънце ориз между палеца и показалеца става само за няколко минути. В допълнение към по-бързите плащания, имплантирането на микрочип в ръката има и редица други предимства, като например бързо логване в компютрите и предоставяне на достъп до сградата, като на всеки чип може да бъде присвоено специфично ниво на достъп. Микрочипът струва само 300 долара и очевидно повечето от служителите са склонни да го имплантират в себе си, въпреки очевидните рискове, които включват GPS проследяване. Данните са сигурни и криптирани, посочват от компанията. Тод Уестби уверява, че технологията няма да се ползва за следене на служителите, макар че не е ясно дали самите чипове позволяват подобна функция. Ако все пак такава функция е налична, би било много лесно да се проследява всяка стъпка на служителя с помощта на чипа. Засега нито един служител на Three Square Market не е задължен да си сложи чип-имплант. Новата придобивка ще получат още тази седмица 50-на служители на компанията, които доброволно са пожелали това. Скептиците иронизират, че явно плащането или отварянето на врата са доста трудноемки дейности, щом трябва да се улесняват с чип в тялото. Според тях, цената на този "комфорт" е доста по-голяма от 300 долара - сумата, за която се купува чипът. http://it.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Дни на отворените врати в Районния съд в Бургас

  • 18 Апр 2024
  • 40
Ученици, посланици на Европейския парламент от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ и бъдещи съдебни администратори от паралелката „Съдебна администрация“ в Средно училище „Йордан Йовков“ посетиха бургаския районен съд в Деня на българската Конституция и юрист.

УЧЕНИЦИ И УЧИЛИЩНИ ПСИХОЛОЗИ ОБСЪДИХА ПРОБЛЕМИТЕ И ПРЕВЕНЦИЯТА НА РИСКОВЕТЕ В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ

  • 18 Апр 2024
  • 58
В Конгресния център се проведе среща на ученическите съвети, организирана от младежките ученически омбудсмани и отдел „Превенции и младежки политики“ към Община Бургас.

ОУ „Васил Априлов“ отбелязва 65 години от създаването си

  • 18 Апр 2024
  • 48
По повод 65 години от създаването си, основното училище е подготвило събития през цялата година, но най-наситено е през април, посочи Марияна Стефанова.

Наводненията в Дубай предизвикаха въпроси за посяването на облаци

  • 18 Апр 2024
  • 57
Порой от дъжд във вторник наводни части от Дубай, превърна улиците в реки и затвори за известно време второто най-натоварено летище в света. Водният потоп предизвика въпроса: Беше ли това бедствие причинено от програмата за засяване на облаци на Обединените арабски емирства?

Народното събрание прие на първо четене предложение от БСП закон за доброволчеството

  • 18 Апр 2024
  • 68
Кристиан Вигенин: Надявам се парламентът да бъде запомнен с нещо позитивно за финал, като приеме закона и на второ четене