Фейсбук забрани рекламата на криптовалути

Във Фейсбук се налагат забрани на реклами, свързани с криптовалутите, за да бъдат избегнати измамите. Компанията за социални медии блокира реклами за“финансови продукти и услуги, които често се свързват с подвеждащи или измамни промоционални практики, като двоични опции и криптовалути“. Измамите са често срещани в света на червените горещи цифрови валути, като например биткоините. Тази сутрин за втори път през януари стойността на биткойна се понижи под психологическата граница от 10 000 долара. Това показва справка в данните на Coinmarketcap. постигнатата минимална стойност е 9 821 долара, малко след това криптовалутата е отиграла спада и отново се е качила до 10 200 долара. За последно границата от 10 000 долара в процес на понижение бе премината на 17 януари, припомнят експерти. Тази седмица Комисията по ценните книжа на САЩ затвори компанията AriseBank. Тя беше обвинена, че разчита на на знаменитости като боксьора Ивендър Холифилд и социалните медии, за да измами инвеститорите с 600 милиона долара от целта си от 1 млрд. долара във валута, наречена“AriseCoin“. В блогове, съобщаващи новините, директорът на Фейсбук за управление на продукти Роб Кодън намекна, че Фейсбук може да промени частично новата си политика в някакъв момент, за да позволи на действително действащи истински крипто-свързани фирми да рекламират отново. Продължават и негативните оценки за криптовалутата от водещи финансисти и експерти. Последно по темата се изказа Изабел Матеос и Лаго, главен стратег за мултиактивите в американската глобална инвестиционна компания Blackrock. "Биткойн не е инвестиционен актив, като не съветваме клиентите си да си вложат парите в него, освен ако не искат да загубят всичко“, каза тя в интервю за Bloomberg TV. http://banks.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

  • 18 Мар 2024
  • 147
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

  • 18 Мар 2024
  • 139
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.

Бързите кредити водят до бързо забогатяване на търговци, КЗП бори нелоялни практики

  • 18 Мар 2024
  • 136
Все по-често потребителите изразяват своите недоволства от закупените стоки и начина на обслужване. Събраните средства от контролните дейности на Комисията за защита на потребителите през 2023 г. са почти двойно в сравнение с предходната година, нелоялните практики, които са констатирани и има издадени актове, са близо 400, за 2022 г. година са били 103.

Спряха изследване за радиацията от мобилните телефони въпреки тревожни констатации

  • 18 Мар 2024
  • 133
Десетилетия на изследвания върху животни сочат сериозни рискове за здравето от излагането на радиация от мобилните телефони. Въпреки тревожните данни изследването спира.

Най-голямата вертикална фотоволтаична централа в света

  • 18 Мар 2024
  • 140
Германският разработчик на вертикални двулицеви фотоволтаици Next2Sun AG започна изграждането на най-голямата в света вертикална фотоволтаична система на територията на летището във Франкфурт.