Фейсбук забрани рекламата на криптовалути

Във Фейсбук се налагат забрани на реклами, свързани с криптовалутите, за да бъдат избегнати измамите. Компанията за социални медии блокира реклами за“финансови продукти и услуги, които често се свързват с подвеждащи или измамни промоционални практики, като двоични опции и криптовалути“. Измамите са често срещани в света на червените горещи цифрови валути, като например биткоините. Тази сутрин за втори път през януари стойността на биткойна се понижи под психологическата граница от 10 000 долара. Това показва справка в данните на Coinmarketcap. постигнатата минимална стойност е 9 821 долара, малко след това криптовалутата е отиграла спада и отново се е качила до 10 200 долара. За последно границата от 10 000 долара в процес на понижение бе премината на 17 януари, припомнят експерти. Тази седмица Комисията по ценните книжа на САЩ затвори компанията AriseBank. Тя беше обвинена, че разчита на на знаменитости като боксьора Ивендър Холифилд и социалните медии, за да измами инвеститорите с 600 милиона долара от целта си от 1 млрд. долара във валута, наречена“AriseCoin“. В блогове, съобщаващи новините, директорът на Фейсбук за управление на продукти Роб Кодън намекна, че Фейсбук може да промени частично новата си политика в някакъв момент, за да позволи на действително действащи истински крипто-свързани фирми да рекламират отново. Продължават и негативните оценки за криптовалутата от водещи финансисти и експерти. Последно по темата се изказа Изабел Матеос и Лаго, главен стратег за мултиактивите в американската глобална инвестиционна компания Blackrock. "Биткойн не е инвестиционен актив, като не съветваме клиентите си да си вложат парите в него, освен ако не искат да загубят всичко“, каза тя в интервю за Bloomberg TV. http://banks.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бургаските етнографи издирват вечерни тоалети от средата на миналия век

  • 22 Фев 2018
  • 22
Във връзка с подготовката на нова изложба РИМ – Бургас организира кампания за събиране на вечерни дамски тоалети и официални мъжки костюми, носени в периода от 30-те до 80-те години на ХХ век. Целта е да бъде представен по-пълно и цветно животът на нашия град в миналото.

Инициативен комитет с амбициозна програма за 1300 години от победата на хан Тервел над арабите

  • 22 Фев 2018
  • 27
Бургаски Инициативен комитет представи днес амбициозна програма за отбелязване на 1300 години от победата на кан Тервел над арабите. В него членуват вече над 40 общественици.

5 родителски групи ще подпомагат дейностите в бургаските училища

  • 22 Фев 2018
  • 32
Пет работни групи от родители на ученици в бургаските училища ще предлагат промени в наредбите и правилниците и ще подпомагат дейността на Община Бургас в сферата на образованието.

„Дея Спорт” записа своята девета победа

  • 22 Фев 2018
  • 13
В тренировъчно темпо волейболистите на „Дея Спорт” победиха с 3:0 /15:19, 25:20, 25:16/ гостуващия „Попово 09”. За момчетата на треньора Петър Дочев това е девета победа от десет мача, а с най-голям принос за бургазлии беше Костадин Николов, който записа 11 точки.

„Фрегата” този път не сгреши срещу НСА

  • 22 Фев 2018
  • 42
Добрата серия на трикратния шампион „Фрегата” продължи и в София. Момчетата на старши треньора Иван Радев победиха НСА с 24:22. След този трети пореден успех бургаският тим затвърди петото място във временното класиране на „А” РХГ – мъже. „Фрегата” е само на 3 точки от правото да играе в плейофите.