Фредерик Бегбеде: Ако знаеш защо обичаш някого, значи не го обичаш

Вече сме ви представяли някои от любимите ни цитати на френския писател Фредерик Бегбеде(Frédéric Beigbeder). Сега ви предлагаме още 20 интересни мисли от автора на романа „Любовта трае три години“. 1. „Ако знаеш защо обичаш някого, значи не го обичаш.“ 2. „Ако жена ви е на път да ви стане приятелка, време е да предложите на някоя приятелка да стане ваша жена.“ 3. „Двете най-ужасни изречения на света са: „Трябва да поговорим“ и „Надявам се да си останем приятели“. Най-забавното е, че резултатът от тях е тъкмо обратният и те слагат край както на разговора, така и на приятелството.“ 4. „По какво познава един човек, че е остарял? По това, че му трябват три дни, за да дойде на себе си след запой.“ 5. „Онези, които говорят срещу любовта, са хората, които имат най-голяма нужда от нея.“ 6. „Любов е, когато и пиян, и трезвен звъниш на една и съща жена.“ 7. „За да бъдеш щастлив се нуждаеш от сигурност, за да си влюбен се нуждаеш от несигурност.“ 8. „Влюбен си тогава, когато погрешка сложиш паста за зъби не върху твоята, а върху друга четка.“ 9. „Днес тези, които имат пари, нямат време, а тези, които имат време, нямат пари.“ 10. „Мъжете непрестанно се намират някъде между една бивша и една бъдеща, защото сегашното не ги интересува. Те предпочитат да се реят между носталгията и надеждата, между загубата и мечтата. Ние вечно си оставаме заклещени между две отсъствящи жени.“ 11. „Моята любов е с малка буква, но с широко разперени криле.“ 12. „Хората, които се боят от смъртта са лишени от всякакво любопитство.“ 13. „Човек съжалява онези, които страдат, но никога онези, които причиняват страдание.“ 14. „Самотата се е превърнала в срамна болест. Защо всички бягат от нея? Защото самотата те кара да мислиш.“ 15. „Любовта е непонятна. Когато човек я наблюдава у другите, не може да я проумее, а още по-малко, когато сполети него самия.“ 16. „Снобите нямат врагове и затова злословят по адрес на всички с надеждата да си спечелят някой.“ 17. „Мъжът е едно ненаситно животно, което се колебае от какво би могло да се лиши. Ако жените бяха по-хитри, щяха непрекъснато да им отказват и по този начин да принуждават мъжете да тичат след тях до живот.“ 18. „Недоразуменията между мъжете и жените се увеличават, когато те не осъзнават, че се обичат един друг.“ 19. „Любовта е очарователна катастрофа. Знаете, че ще катастрофирате, но все още продължавате да летите.“ 20. „Разбира се, че любовта не трае три години… Любовта, която трае три години, е любов, която не е изкачвала планини и не е потъвала на дъното, а е паднала наготово от небето. Любовта е трайна само когато всеки от двамата знае нейната цена и по-добре да си е платил предварително, инак има опасност да трябва да урежда сметката след това.“ http://lifetime.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 104
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 111
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 116
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 153
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 128
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.