Измама с бебе: Любовница и годеница се размениха в родилното

Две млади жени от Смолян застанаха пред Районния съд в Пловдив, след като разменили документите си за самоличност в пловдивски родилен дом след раждането на едната от тях. Целта била новороденото бебе да бъде взето от бащата и неговата годеница, съобщи "Трафик Нюз". През 2016 г. смолянчанка забременяла, но не била сигурна кой е бащата. Имала спомен, че с един от сексуалните си партньори не се е пазила и според нея, най-вероятно бащата бил той. В същото време обаче потенциалният баща имал годеница. Бременната жена дълго време обмисляла какво да прави, тъй като не била готова да гледа дете. Решила да сподели с предполагаемия татко какво се случва. Той от своя страна разказал на годеницата си, с която много искали деца, но не можели. Така тримата решили детето да бъде родено и да бъде признато от мъжа, като той и годеницата му го вземат за отглеждане. Оказало се, че законово, процедурата е трудна. Когато бременната трябвало да постъпила в болница, двете жени са разменили личните си карти, за да може никой да не разбере коя е истинската майка и да узаконят детето. Още с постъпването в гинекологичното отделение на родилния дом в Пловдив, бъдещата родилка представила другата лична карта. Номерът минал, тъй като никой служител на болничното заведение не направил проверка дали постъпващият пациент визуално отговаря на образа от снимката на представения документ за самоличност. Щастливият ден настъпил - момиченцето се появило на бял свят. Майката му дала име, като фамилията е била записана с тази на предполагаемия татко. В документите като майка обаче била записана другата жена. Още на следващия ден болничния лист е бил изпратен до ГРАО, където също са вписали фалшифицираните данни в акта за раждане. Медици обаче разкрили измамата и подали сигнал в Районната прокуратура в Пловдив. Година по-късно, двете жени са изправени пред съда, като признали вината си. По време на заседанието са били разпитани свидетели, сред които и мъжа, сочен за баща на детето. Още по време на досъдебното производство обаче от него бил взет ДНК материал, а резултатите показали, че той не е родител на момиченцето. Предвиденото наказание за подобно деяние е затвор до две години. Тъй като двете жени били с добри характеристични данни, чисто съдебно минало, трудово ангажирани и едната вече майка, съдът ги освободи от наказателна отговорност, като им се наложи административна глоба. Тя е в размер на по 1500 лева за всяка от тях. Разходите по делото също ще бъдат разпределени по равно. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 43
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 63
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 50
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 53
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 65
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.