Днес Краля на попа щеше да навърши 60 години

В същия месец, в който Кралицата на попа Мадона навърши 60 години, трябваше да празнуваме и 60-ата годишнина на обожавания от поколения Майкъл Джексън. Новината за изненадващата смърт на най-обичаната звезда шокира света. През 2009 година Майкъл Джексън си отива на 50 след приемане на смъртоносна комбинация от лекарства. На днешната дата Краля на попа трябваше да навърши 60 години. За феновете обаче той още е жив и по цял свят се организират празненства за рождения му ден. Именно през 2009 година Майкъл трябваше да направи голямото си завръщане на сцената в Лондон. Сега децата му вървят по неговите стъпки. Дъщеря му Парис е актриса, модел и певица. Принс Джексън вече продуцира музикални клипове. Най-малкият син на Джако, известен под псевдонима Бланкет, още е ученик. Той беше само на седем години, когато загуби баща си. Наследниците на Майкъл печелят милиони от творчеството му. От пет години той води класацията на най-печелившите покойни знаменитости. Според изчисления на "Форбс" през 2017 година приходите от продажби на албуми, авторски права и музикални събития, посветени на Краля, са около 75 милиона долара. Талантът на Джексън го изкачва на престола на поп музиката. Неговата лунна походка, гениални песни и клипове, и впечатляващи спектакли на сцената Майкъл преобръща представата за шоубизнес още в началото на 80-те. Още от малко момченце той се превръща в безспорен идол на децата с парчетата на Jackson 5. В по-късно интервю за Опра Уинфри изпълнителят споделя: "Винаги съм искал просто да бъда едно съвсем нормално малко момченце. Но съдбата искаше нещо съвсем различно." През 2010 година на Майкъл посмъртно е присъдена награда "Грами" за цялостно творчество. Приживе печели 13 от престижните отличия. През 1984 той става първият изпълнител, който за една нощ получава 8 награди "Грами". По-късно проблемите на Майкъл започват да излизат наяве. Отменени концерти, припадъци на сцената, пристрастяване към пластичната хирургия, заглавия за "Лудия Джако". Детайлите около двата му брака с Лиса-Мари Пресли и медицинската сестра Деби Роу остават скрити от обществото. Поп звездата живее в огромното имение "Невърленд" в Ел Ей, кръстено на Небивалата земя, в която живее любимия му приказен герой Питър Пан. През 1993 г. 13-годишно момче се оплаква, че е станало жертва на сексуално насилие в дома на Джексън. През годините звездата многократно отрича подобно деяние. Той се споразумява със семейството на детето да даде обезщетение от милиони долари. Подобни обвинения от тийнейджър през 2005 година предизвикват шумен съдебен процес, на който Джексън е оправдан по всички обвинения. Десет седмици след смъртта му Джако е положен в мавзолей в гробище до Лос Анджелис. Феновете му остават верни. На песните му и на неповторимия му талант. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 71
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 71
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 115
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 106
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 84
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.