« януари 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Дървен лаптоп намалява електронните отпадъци

Екологична група от Дъблин създаде устойчив лаптоп, който намалява електронните отпадъци. Новият продукт е дело на същия екип, който по-рано разработи дървения компютър "iameco" (което идва от "аз съм еко" - "I Am Eco"). Групата разгледала компютрите, които се предлагат на пазара, и се шокирала от количеството на електронните отпадъци, от материалите, увреждащи почвата, и от токсичните химикали, използвани за направата на основната технология. Екипът решил да направи нещо по въпроса. Проектирали екологичен компютър и след това "дървен" лаптоп по същите принципи като оригиналния продукт. Устойчивостта на продуктите на iameco започва с дизайна. Той се фокусира върху дълготрайността. Компанията твърди, че нейните компютри работят около три пъти по-дълго от другите РС-та на пазара. Системите с трайност около 10 години би трябвало да помогнат много за намаляването на потока от електронни отпадъци, пише GreenTech.bg. Разбира се, много хора биха си казали, че светът на технологиите се развива и променя прекалено бързо, за да може всеки компютър да бъде полезен 10 години. От iameco обаче са заложили на модулен дизайн, при който отделните компоненти на лаптопите могат да бъдат подменяни. Когато остареят или се развалят, те могат да бъдат заместени от нови, по-актуални и по-мощни компоненти. В допълнение към това, компанията е елиминирала токсичните химични вещества, използвани в общото производство - такива като олово, кадмий, живак, PVC и бромираните вещества за забавяне на горенето. Това означава по-здравословна среда за крайния потребител, както и по-здрава планета. Наред с това лаптопите използват една трета по-малко енергия, отколкото другите налични модели. Петролните пластмаси, които се използват за направата на традиционните мобилни компютри, са премахнати - вместо тях екипът използва клен, бук или материал от пепел, всички устойчиво добити от устойчиви гори. Намалено е и потреблението на ресурси за самото изработване на устройствата. Тяхната направа изисква 75% по-малко вода за изработване. Около 70% от всеки от компютрите на фирмата може да бъде рециклиран. Освен това, сензорният екран, който фирмата използва в своите устройства, е първият, който някога е получил европейски еко-сертификат Eco Flower, а това гарантира спазването на най-строги екологични стандарти. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината предлага нова визия за ул. „Алеко Константинов“

  • 17 Ян 2019
  • 65
Община Бургас финансира със свои средства изработването на проект за пълно преобразяване на ул. "Алеко Константинов" в централна градска част. Обектът е заложен в капиталовата програма на новия бюджет за 2019 г., който очаква одобрението на местния парламент в края на януари.

Нова услуга в НАП- видео жестов превод за хора с увреден слух

  • 17 Ян 2019
  • 60
В салона за клиенти на ТД на НАП Бургас се предлага нова услуга, която улеснява хората с увреден слух. Те могат да ползват видео жестов превод чрез онлайн платформа за предоставяне на равен достъп до услугите на Агенцията за граждани с проблеми със слуха.

Европарламентът призова за "незабавно" ратифициране на Истанбулската конвенция

  • 17 Ян 2019
  • 69
В незаконодателна резолюция, приета в сряда, 16 януари, с 390 гласа "за", 153 "срещу" и 63 "въздържал се", евродепутатите призовават институциите на ЕС да оценят ефективното спазване на върховенството на закона от държавите членки и осъждат ограниченията.

Общината кандидатства по „Красива България“ за ремонт на спортна зала „Нефтохимик“

  • 17 Ян 2019
  • 66
Община Бургас ще кандидатства с проект по програма "Красива България", мярка "Подобряване на обществената среда в населените места", за финансиране на ремонта на спортна зала "Нефтохимик".

НАП: Декларирайте електронно с ПИК, става най-лесно и бързо

  • 17 Ян 2019
  • 73
На пресконференция по повод започналата данъчна кампания, от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас препоръчаха физическите лица да подават годишните си данъчни декларации по електронен път, без електронен подпис.