« януари 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Роскосмос разработва плазмен двигател

Роскосмос планира да създаде модел на високоенергиен плазмен ракетен двигател без електроди (BPRD) и щанд за тестване, според материалите, публикувани на уеб страницата на ракетния производител "Енергомаш", предава РИА Новости. Подобен двигател би бил 10 пъти по-мощен от съществуващите към този момент плазмени двигатели с електроди. Основната цел на мощните електрически двигатели е да се използват в космически кораби, които носят големи товари, заявява Александър Илин - шеф на частната компания Lin Industrial, която ще участва в проекта. "По-мощните плазмени двигатели могат да се проявят в откритите пространства на Слънчевата система - да транспортират товари до планетите, като например по-големи изследователски сонди. Развитието им бе спряно до сега, заради липса на необходимост и пазар", заявява Илин. Подобни двигатели биха били много полезни и за транспортиране на материали и ресурси към Луната и обратно. Русия разработва от 2009 година и ядрен реактор от ново поколение, който да работи в космоса и да захранва с енергия различните видове електрически двигатели. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината предлага нова визия за ул. „Алеко Константинов“

  • 17 Ян 2019
  • 65
Община Бургас финансира със свои средства изработването на проект за пълно преобразяване на ул. "Алеко Константинов" в централна градска част. Обектът е заложен в капиталовата програма на новия бюджет за 2019 г., който очаква одобрението на местния парламент в края на януари.

Нова услуга в НАП- видео жестов превод за хора с увреден слух

  • 17 Ян 2019
  • 60
В салона за клиенти на ТД на НАП Бургас се предлага нова услуга, която улеснява хората с увреден слух. Те могат да ползват видео жестов превод чрез онлайн платформа за предоставяне на равен достъп до услугите на Агенцията за граждани с проблеми със слуха.

Европарламентът призова за "незабавно" ратифициране на Истанбулската конвенция

  • 17 Ян 2019
  • 69
В незаконодателна резолюция, приета в сряда, 16 януари, с 390 гласа "за", 153 "срещу" и 63 "въздържал се", евродепутатите призовават институциите на ЕС да оценят ефективното спазване на върховенството на закона от държавите членки и осъждат ограниченията.

Общината кандидатства по „Красива България“ за ремонт на спортна зала „Нефтохимик“

  • 17 Ян 2019
  • 66
Община Бургас ще кандидатства с проект по програма "Красива България", мярка "Подобряване на обществената среда в населените места", за финансиране на ремонта на спортна зала "Нефтохимик".

НАП: Декларирайте електронно с ПИК, става най-лесно и бързо

  • 17 Ян 2019
  • 73
На пресконференция по повод започналата данъчна кампания, от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас препоръчаха физическите лица да подават годишните си данъчни декларации по електронен път, без електронен подпис.