Роскосмос разработва плазмен двигател

Роскосмос планира да създаде модел на високоенергиен плазмен ракетен двигател без електроди (BPRD) и щанд за тестване, според материалите, публикувани на уеб страницата на ракетния производител "Енергомаш", предава РИА Новости. Подобен двигател би бил 10 пъти по-мощен от съществуващите към този момент плазмени двигатели с електроди. Основната цел на мощните електрически двигатели е да се използват в космически кораби, които носят големи товари, заявява Александър Илин - шеф на частната компания Lin Industrial, която ще участва в проекта. "По-мощните плазмени двигатели могат да се проявят в откритите пространства на Слънчевата система - да транспортират товари до планетите, като например по-големи изследователски сонди. Развитието им бе спряно до сега, заради липса на необходимост и пазар", заявява Илин. Подобни двигатели биха били много полезни и за транспортиране на материали и ресурси към Луната и обратно. Русия разработва от 2009 година и ядрен реактор от ново поколение, който да работи в космоса и да захранва с енергия различните видове електрически двигатели. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Собственикът на bTV започва преговори за продажба на телевизията

  • 25 Мар 2019
  • 57
Американският собственик на БТВ и каналите от групата, започва преговори за стратегическо партньорство. Това може да включва частична или пълна продажба на компанията, сливане с друг стратегически партньор или рекапитализация.

Включете се в „Свободата на движение“ за добро здраве

  • 25 Мар 2019
  • 58
Дирекция "Младежки дейности" и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) при Община Бургас започнаха съвместна дейност - "Свободата на движение - промяна отвътре навън".

Започват честванията за Деня на Тракия

  • 25 Мар 2019
  • 59
С празнична програма ще бъде почетен в Бургас 26 март, Ден на Тракия. Тя започва още днес от 11:00 часа с кулинарно изложение на тракийски гозби в Културен център "Морско казино".

Най-добрите млади BG брейкъри ще премерят сили в събота

  • 25 Мар 2019
  • 66
Второто издание на Националния брейк денс турнир в Бургас обещава да взриви тази събота, 30 март, от 19.00 часа, сцената в Културен дом на Нефтохимика. Осем отбора от 5 до 8 деца, на възраст до 16 години, ще дадат всичко от себе си, за да спечелят титлата на турнира.

Днес е Благовещение на Пресвета Богородица

  • 25 Мар 2019
  • 58
В днешния ден християните възпоменават радостното за всички събитие: Ангел Божий донесъл на Дева Мария вест за скорошното явяване на отдавна очаквания Спасител.