« януари 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

БиБиСи: Уловени са загадъчни радиосигнали от дълбокия Космос

Екип от канадски астрономи са засекли мистериозни радиосигнали, излъчвани от далечна галактика. Става въпрос за необичаен повтарящ се сигнал идващ от един и същ източник на 1,5 милиарда светлинни години от Земята. Той е част от уловени 13 бързи радио-взрива, известни още като FRB, съобщава БиБиСи. За подобно събитие е докладвано само веднъж преди това, като откритието е било направено с друг телескоп. Засичането на мистериозния радиосигнал, за който все още няма обяснение, е направено посредством радиотелескопа CHIME в Канада, който се състои от няколко дълги 100 метра антени, които сканират небето в цялото Северно полукълбо. CHIME стартира работата си едва преди година, но още веднага засече странни повтарящи се радио емисии. "Знаейки, че има и друг подобен сигнал, предполага, че може би има още такива", казва Ингрид Стърис, астрофизик от Университета на Британска Колумбия (UBC). "Открихме втори повтарящ се сигнал и неговите свойства са много сходни с тези на първия открит такъв, а това предполага наличието на модел", казва Шрихар Тендулкар от Университета МакГийл, Канада. Основното обяснение за събитието е наличието на пулсар с необичайно силно магнитно поле, която се върти много бързо. Други са на мнение, че става дума за сливане или сблъсък на две неутронни звезди, като мнозинството от учените твърди, че причина за събитието е астрофизически феномен от екстремен характер. Малък процент от астрономите обаче вярва, че подобни повтарящи кратки, но изключително мощни радиосигнали са начин за извънземна цивилизация да обяви съществуването си или да се опита да комуникира с други цивилизации. Изследванията и откритията на екипа учени от Канада ще бъде публикуван в престижния научен журнал Nature. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината предлага нова визия за ул. „Алеко Константинов“

  • 17 Ян 2019
  • 64
Община Бургас финансира със свои средства изработването на проект за пълно преобразяване на ул. "Алеко Константинов" в централна градска част. Обектът е заложен в капиталовата програма на новия бюджет за 2019 г., който очаква одобрението на местния парламент в края на януари.

Нова услуга в НАП- видео жестов превод за хора с увреден слух

  • 17 Ян 2019
  • 60
В салона за клиенти на ТД на НАП Бургас се предлага нова услуга, която улеснява хората с увреден слух. Те могат да ползват видео жестов превод чрез онлайн платформа за предоставяне на равен достъп до услугите на Агенцията за граждани с проблеми със слуха.

Европарламентът призова за "незабавно" ратифициране на Истанбулската конвенция

  • 17 Ян 2019
  • 69
В незаконодателна резолюция, приета в сряда, 16 януари, с 390 гласа "за", 153 "срещу" и 63 "въздържал се", евродепутатите призовават институциите на ЕС да оценят ефективното спазване на върховенството на закона от държавите членки и осъждат ограниченията.

Общината кандидатства по „Красива България“ за ремонт на спортна зала „Нефтохимик“

  • 17 Ян 2019
  • 66
Община Бургас ще кандидатства с проект по програма "Красива България", мярка "Подобряване на обществената среда в населените места", за финансиране на ремонта на спортна зала "Нефтохимик".

НАП: Декларирайте електронно с ПИК, става най-лесно и бързо

  • 17 Ян 2019
  • 73
На пресконференция по повод започналата данъчна кампания, от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас препоръчаха физическите лица да подават годишните си данъчни декларации по електронен път, без електронен подпис.