« май 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

БиБиСи: Уловени са загадъчни радиосигнали от дълбокия Космос

Екип от канадски астрономи са засекли мистериозни радиосигнали, излъчвани от далечна галактика. Става въпрос за необичаен повтарящ се сигнал идващ от един и същ източник на 1,5 милиарда светлинни години от Земята. Той е част от уловени 13 бързи радио-взрива, известни още като FRB, съобщава БиБиСи. За подобно събитие е докладвано само веднъж преди това, като откритието е било направено с друг телескоп. Засичането на мистериозния радиосигнал, за който все още няма обяснение, е направено посредством радиотелескопа CHIME в Канада, който се състои от няколко дълги 100 метра антени, които сканират небето в цялото Северно полукълбо. CHIME стартира работата си едва преди година, но още веднага засече странни повтарящи се радио емисии. "Знаейки, че има и друг подобен сигнал, предполага, че може би има още такива", казва Ингрид Стърис, астрофизик от Университета на Британска Колумбия (UBC). "Открихме втори повтарящ се сигнал и неговите свойства са много сходни с тези на първия открит такъв, а това предполага наличието на модел", казва Шрихар Тендулкар от Университета МакГийл, Канада. Основното обяснение за събитието е наличието на пулсар с необичайно силно магнитно поле, която се върти много бързо. Други са на мнение, че става дума за сливане или сблъсък на две неутронни звезди, като мнозинството от учените твърди, че причина за събитието е астрофизически феномен от екстремен характер. Малък процент от астрономите обаче вярва, че подобни повтарящи кратки, но изключително мощни радиосигнали са начин за извънземна цивилизация да обяви съществуването си или да се опита да комуникира с други цивилизации. Изследванията и откритията на екипа учени от Канада ще бъде публикуван в престижния научен журнал Nature. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Дузпи излъчиха победителя на турнира „100 години Черноморец”

  • 18 Май 2019
  • 85
Училищният турнир „100 години Черноморец“ излъчи своя победител.

Теодора Вълева: Творчеството за деца осмисля всички усилия и трудности

  • 18 Май 2019
  • 245
Тя е слънчево момиче и пише слънчеви стихотворения за деца

„Черноморец” в компанията на три варненски тима в Топ 4 на България

  • 16 Май 2019
  • 224
Трета формация на ватерполния „Черноморец” ще се бори за медал в настоящия сезон от държавните първенства по водна топка.

Носителят на световния пояс гостува на кмета

  • 16 Май 2019
  • 179
Атанас Божилов бе поздравен от кмета Димитър Николов за спечелената първа за Бургас световна титла от второто издание на професионалната верига по бойни спортове SENSHI.

Елитът на бургаската акробатика се събира за Деня на българския спорт в ОУ "Васил Априлов"

  • 16 Май 2019
  • 199
Бургас ще празнува Световния ден на предизвикателството и Деня на българския спорт на 17 май /петък/. ОУ "Васил Априлов" ще бъде любезен домакин на празника. Началото е в 11:00 часа.