Избираме ”Европейско дърво на годината 2019”

От днес до 28 февруари 2019 г. 15 дървета от европейски страни се състезават в конкурса "Европейско дърво на годината". Това съобщиха от фондация ЕкоОбщност. Миналата година за определяне на победителите са били подадени 200 000 гласа. В тазгодишното издание организаторите от Сдружение "Партньорство за околна среда", в което участва и българската организация фондация "ЕкоОбщност" - очакват още по-голям интерес и брой гласове, тъй като има две новоприсъединили се за участие страни - Франция и Холандия. В деветото поред издание на страницата на конкурса - https://www.treeoftheyear.org/Home - ще има интересни истории на дървета на възраст между 65 и 500 години, имащи своето място в исторически събития; на дървета, обединили общностите си при спиране на планове за построяване на пътища или сгради; както и на дървета, станали свидетели на много важни събития, оставили отпечатък върху живота на населени места и хората в тях. Всички истории можете да прочетете и изберете двете най-интересни, за да ги подкрепите с гласа си. Гласуването ще протече от 1 до 28 февруари като през последната седмица - 22-28 февруари - резултатите ще бъдат скрити и поддръжниците на конкурса няма да виждат актуалното класиране. За да се гласува, трябва да бъдат избрани две дървета и да се потвърди избора чрез активиране на връзка, получена на посочен електронен адрес. Победителите ще бъдат обявени на церемония на 19 март в Брюксел. https://trip.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 20
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 58
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 63
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 78
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.