Плоскоземците пратиха експедиция до "ръба на Земята"

Обществото на вярващите в антинаучната теория за плоската Земя (Flat Earth Society) обяви, че ще изпрати експедиция на плаване около Антарктида, за да открие "ръбът на нашия диск". На сайтът на организацията "изследователският поход" е рекламиран като "весел и забавен круиз", който да събере на едно място хора, вярващи в теорията за плоската Земя. Много е вероятно те изобщо да не акостират на ледения континент и да не предприемат пътуване към несъществуващия според плоскоземците Южен полюс. "Има само една уловка, всички големи круизни кораби, като този с който ще пътуват плоскоземците, разчита за навигацията си на факта, че Земята е кръгла. Освен това в орбита около планетата ни има разположени GPS сателити, благодарение на които координацията на морския транспорт е станала много по-точна и безинцидентна", споделя дългогодишния капитан на круизни кораби Хенк Кейер пред "Гардиън". Макар още древните гърци да са открили, че формата на нашата планета е сферична, антинаучното движение на плоскоземците бележи ръст в последните години. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Световноизвестният струнен квартет BOND изнася концерт в Бургас

  • 24 Апр 2019
  • 90
Най-успешният струнен квартет за всички времена BOND ще изнесе концерт в Летния театър в Бургас по случай 20-годишния си юбилей на сцената.

На 30 април стартира ремонт на пътното платно от изхода на Бургас до кв. „Ветрен“

  • 24 Апр 2019
  • 76
Община Бургас съобщава, че на 30 април, вторник, стартира ремонтът на пътното платно от изхода на Бургас при кръговото кръстовище "Стамболов" - "Транспортна" - "Проф. Якимов" до надлеза при квартал "Ветрен".

Спират тировете за голямото пътуване по Великден

  • 24 Апр 2019
  • 92
В най-натоварените часове на пътя на 25 и 29 април ще бъде спряно движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и някои от главните пътища на страната, съобщават от АПИ.

Моцарт и Шопен за Великденския концерт в операта

  • 24 Апр 2019
  • 96
Едни от най-знаковите симфонични произведения на Моцарт ще бъдат представени по време на Великденския концерт на Държавна опера – Бургас в четвъртък в 19 ч. „С музиката на Моцарт и Шопен“ е името на проекта, подготвен за отбелязването на светлия християнски празник.

Бургазлии предпочитат да декларират годишните си доходи по интернет

  • 24 Апр 2019
  • 94
Всяка втора данъчна декларация за доходите на физическите лица в НАП Бургас се подава по интернет с ПИК на Националната агенция за приходите или електронен подпис. Дни преди края на кампанията, която приключва на 30 април, годишните си доходи са декларирали близо 25 000 бургазлии.