« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Учени: Извънземните ще приличат на спагети

Учените от Университета на Илинойс (САЩ) са открили, че извънземните организми най-вероятно ще имат подобни на спагети форми, съобщава Live Science. Обект на изследванията на учените са били микробите, живеещи в гейзерите на Националния парк Йелоустоун. Там водата блика под повърхността, като микроорганизмите са се адаптирали да живеят в доста екстремна среда. Оказало се, че там живее едноклетъчен организъм, който има нишковидна форма, наподобяваща спагети. Тази форма се дължи на факта, че бактериите живеят в бързо течаща вода с висока киселинност, чиято температура достига 65-72 градуса по Целзий. Бактериите са от вида Sulfurihydrogenibium yellowstonense, който се е зародил преди 2,5 милиарда години, когато в атмосферата на Земята почти няма кислород. Според учените е много вероятно тези микроби да са подобни на всеки един друг живот, който може да съществува на телата от Слънчевата система, на които има течна вода, но условията са екстремни. Течна вода има на луната на Юпитер - Европа, луната на Сатурн - Енцелад и дори в някои кратери на Марс. Възможно е вода да има и на други обекти, включително и на Плутон, като по правило тя се намира "скрита" под дълбок слой лед. Астрофизиците са установили, че тази вода би имала голямо съдържание на соли или висока киселинност. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 232
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 274
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 212
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 267
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 233
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.