„Черноморец” се отказа от участие

БК „Черноморец” се отказва от участие в мъжката „А” група. От клуба са изпратили официално писмо до Българска федерация по баскетбол, в което заявяват, че нямат възможност да продължат да играят в първенството и прекратяват участието си. Вчера, четвъртък, 5 януари, от 18.00 часа, в зала „Бойчо Брънзов” отборите на „Черноморец” и „Делфин” трябваше да изиграят отложения от четвърти кръг мач. Символичните домакини обаче не се появиха, а около час преди мача служебните лица са били уведомени, че той няма да се състои. Писмото за оттеглянето на клуба от първенството е било изпратено в централата на Българска федерация по баскетбол същия ден в 15.00 часа. „Делфин” не са били предупредени от колегите си за решението, независимо че всеки ден се срещат в залата и разговарят. „Имаше индикации, че мачът с „Черноморец” отново няма да се състои. Всеки ден се срещаме с колегите в залата, но никой нищо не ни каза. Ден преди мача дори честитих на Ивайло Петков /президент на БК „Черноморец”-б.р./ рождения ден на дъщеричката му. Когато дойдохме в четвъртък в залата, за да загряваме за мача, в същия час жените на „Нефтохимик” тренираха. Това означава, че те са били информирани предварително, а ние не. В 17.00 часа получихме вече имейл от федерацията, че „Черноморец” прекратява участието си в първенството. При тези лоши метеорологични условия специално за срещата от София пристигнаха двамата ни играчи – Петър Радев и Терънс Гриър. Да не говорим, че в залата имаше много хора”, разочаровано сподели председателят и играещ капитан на „Делфин” Евтим Банев. Той допълни, че съжалява за създалата се ситуация около другия клуб и се надява колегите му от „Черноморец” да намерят изход от нея. В писмото си до Българска федерация по баскетбол от УС на БК „Черноморец” са посочили невъзможността да продължат да играят „поради ред причини”. Известно е, че „акулите” имаха сериозни финансови затруднения, заради което прекратиха участието си в Националната баскетболна лига и през сезон 2016/2017 стартираха в „А” група. След 11 изиграни мача във втория ешелон бургазлии приключват с три победи и осем загуби – две от които служебни с 0:20 от „ИУ Варна” и „Делфин”. Глобата, която трябва да заплати клуба на БФБ за прекратеното си участие, е 3000 лв. По неофициална информация утре, 7 януари, трябва да се проведе общо събрание на УС на БК „Черноморец”. Снимка: Венелина Стоянова

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината извършва сериозен ремонт в помощното училище

  • 23 Юли 2019
  • 61
Тази година Община Бургас прави рекордна инвестиция в нови образователни програми и ремонт на образователна инфраструктура, цели 40 % от общия й бюджет. Част от средствата са насочени към едно малко, но важно училище.

Стогодишната футболна история на „Черноморец“ ще оживее в изложба

  • 23 Юли 2019
  • 70
Изложба в центъра на града ще покаже едни от най-паметните моменти от стогодишната история на футболния „Черноморец“ Бургас. Изложбата, която ще бъде разположена до сградата на Община Бургас, ще покаже различни периоди от развитието на клуба.

Свинско с африканска чума не се продава

  • 23 Юли 2019
  • 58
Няма месо с африканска чума в търговската мрежа, увери началникът на отдел "Здравеопазване на животните" към Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ д-р Александра Митева.

Иван Гешев за атаката на НАП: Фирмата, в която работи Кристиян, се занимава с киберрекет

  • 23 Юли 2019
  • 82
Отначало за атаката срещу НАП разследването започна срещу лицето, което знаете - Кристиян. В момента за нас е ясно, че този обвиняем е просто оръдие. Разследването и основната версия, по която се работи е, че фирмата, в която той работи, се занимава с киберрекет.

"Електромагнитна атака" срина ел. захранването на Венецуела

  • 23 Юли 2019
  • 78
Социалистическото правителство на Венецуела заяви, че огромният срив в електрозахранването се дължи на "електромагнитна атака" срещу националната водноелектрическа система, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.