Младежите на „Фрегата” се вливат в представителния отбор на тима след Европейското

Състезателите до 19 години на хандбален клуб “Фрегата”, които съставляват 80% от националния тим на Европейското за младежи във Варна, до няколко месеца ще играят при мъжете. Те ще са бодрата смяна в представителния тим на „Фрегата”. „Подготовката им започва веднага след края на Европейското първенство, като задачата им е да продължат да носят спортна слава на Бургас”, заяви управителят на транспортна фирма „М-Бус” Румен Христов. Превозвачът е основен спонсор на петте формации на клуба и помага както за транспорта по състезания в страната, така и за издръжката на състезателите. Офисът на Христов е превърнат в своеобразен кът на славата и съхранява всички купи и титли, които „Фрегата” са завоювали през последните няколко години. „Мъжкият тим постави града на върха в хандбала и е шампион за България за третата поредна година. Сега, след като състезателите спечелиха почти всичко в българското първенство, е време да обърнем поглед към подготовката на младежите”, допълни Христов. Той призова всички любители на спорта да стискат палци на националите ни на Европейското първенство. Освен спонсор на хандбалните формации, „М-Бус” отскоро помага и на женски футболен клуб „Бургас”. През футболния сезон превозвачът ще осигури транспорта на дамите до градовете, където се провежда Държавното първенство. Футболен клуб „Бургас” има общо три формации, а талантливите участнички в него са на възраст от 8 до 30 години. От отбора благодарят на „М-Бус” за помощта и се надяват да триумфират в първенството.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 159
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 133
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

  • 18 Юли 2019
  • 143
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

  • 18 Юли 2019
  • 143
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  • 18 Юли 2019
  • 131
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.