„Метропол” изпраща годината с медали и покрити нормативи за националния

Възпитаниците на ПК „Метропол” преодоляха с успех поредните предизвикателства в плувния спорт. Трудът на бургаските състезатели беше възнаграден с нови медали, които плувците спечелиха от участието си на Държавното лично-отборно първенство за юноши и девойки младша възраст. В изключително оспорваните битки нашите представители спечелиха общо шест отличия – едно сребро и пет бронза. Като украшение към медалите е и поредният покрит норматив за националния отбор с почти 20 секунди. Направи го Павел Великов в дисциплината 800 метра свободен стил. Макар и с година по-малък от съперниците си той спечели място сред „трикольорите”. Павел се класира на пето място, а в останалите дисциплини влезе в десетката на България. За ПК „Метропол” се състезаваха още Христеян Маслев, Стелян Василев, Светослав Колев, Иван Петров и Габриела Велчева. С четири медала от стартовете в пет дисциплини се окичи Христеян Маслев. Той спечели среброто на 100 м св. стил с време 56.10 сек. и три бронзови отличия на 200 м св. стил - 2:00.96 мин., на 400 м. св. стил - 4:29.58 мин. и на 100 м съчетано плуване - 1:03.84 мин. В петата дисциплина на 100 м съчетано Маслев се класира на четвърто място с 4:57.06 мин. Стелян Василев извоюва два бронзови медала в гръбните дисциплини: на 100 м - 1:02.96 мин. и на 50 метра - 29.39 сек. На 200 м отново гръб той финишира с четвърто време – 2:19,63. В двете щафети, правата и съчетаната, квартетът на „Метропол” в състав: Христеян Маслев, Стелян Василев, Павел Великов и Светослав Колев завърших съответно на шесто и седмо място. Останалите ни състезатели успяха да се класират в 16-ката, като подобриха личните си резултати.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Анкета

“Спасявайки делото на св.св. Кирил и Методий, България е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на света”. Това са думи на проф. Роже Бернар, но дали самите ние уважаваме достатъчно себе си и делото на Солунските братя?

Най-четени

Екипажи на Израел и Франция водят на Европейското по ветроходство

  • 21 Май 2018
  • 32
След първите три гонки от Европейското състезание по ветроходство в клас 470, израелски екипаж поведе във временно класиране при жените, а френски при мъжете.

Радев към Медведев: Народите ни са свързани със здравите връзки

  • 21 Май 2018
  • 44
Президентът Румен Радев беше посрещнат в Москва от министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Медведев изрази надежда, че интензивността на официалните руско-български контакти ще расте.

Прокурор Георги Чинев встъпи в длъжност като Административен ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас

  • 21 Май 2018
  • 49
Прокурор Георги Чинев встъпи в длъжност като Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас. Той бе избран след гласуване от Прокурорската колегия на ВСС.

Близо 7000 деца на шествие за 24 май

  • 21 Май 2018
  • 53
Близо 7 000 деца от 28 детски градини и 36 училища ще участват в бургаското шествие за 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Началото е от 10.30 часа от площад "Тройката".

„Нефтохимик” и „Созопол” се сбогуваха с Втора лига

  • 20 Май 2018
  • 113
„Созопол” спечели дербито на изпадналите от Втора лига срещу „Нефтохимик” с 3:1.