Бургас приема европейското първенство по водна топка U15

България спечели домакинството на първото в историята европейско първенство водна топка за 15-годишни ватерполисти. Мачовете на 16-те най-добри отбора на континента във възрастта U15 ще са от 21 до 28 юли 2019 г. в басейн „Парк Арена ОЗК” в Бургас. В офиса на Българска федерация водна топка вече дойде официалното писмо от ЛЕН, с което шампионатът се дава на Бургас. Предстои сформирането на Организационен комитет по провеждането на първенството. За последно България бе домакин на континентален шампионат по водна топка през 2005 г. Тогава комплекс „Червено знаме” в София прие шампионата на U17. „Новината е много добра за българската водна топка – коментира Петър Петров, председател на БФВТ. – Трудното за нас тепърва предстои, защото трябва да създадем организация, която да представи много добре България, Бургас и БФВТ.” Квалификациите за европейското ще са от 28 до 31 март, като в тях ще участват 22 отбора, включително и българският. Нашият състав ще играе в група D, мачовете от която са в Тбилиси заедно с тимовете на Грузия, Сърбия, Словакия, Литва и Азербайджан. Напред ще продължат три отбора, както със сигурност и българският, който ще играе и на финалите като домакин. Съставът на другите групи, от които за Бургас ще се класират по 4 състава: „А” Франция, Хърватия, Испания, Холандия, Беларус, „В” – Словения, Италия, Гърция, Румъния, Украйна, Малта, „С” – Черна гора, Унгария, Русия, Турция, Молдова. Това е второ домакинство от най-висок ранг за плувната перла „Парк Арена ОЗК”. През месец май Европейската лига по плувни спортове (ЛЕН) ни повери мачовете от квалификационна група „А“ за европейското първенство по водна топка за юноши U19. От bgswim.com Снимка: Венелина СТОЯНОВА

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Президентът Радев насрочи за 26 май евроизборите

  • 19 Мар 2019
  • 68
Президентът Румен Радев издаде указ, с който насрочи за 26 май изборите за членове на Европейския парламент от Република България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Представят традициите от Бургаско в музея на алпийския курорт Ваграйн

  • 19 Мар 2019
  • 67
Регионалният музей ще се включи в специализирана експозиция, посветена на Коледа, във град Ваграйн, Австрия. На нея ще бъдат представени информация и снимки за празника в Бургаско.

СКВТ „Черноморец” ликува с две купи за един ден

  • 19 Мар 2019
  • 76
Младият отбор на „Черноморец” защити второто място от турнира за Купа България по водна топка - мъже.

Започва мащабно пролетно почистване

  • 19 Мар 2019
  • 73
Ден преди настъпването на Първа пролет /20 март/ Община Бургас стартира дейностите по традиционната кампания за пролетно почистване. Мащабната еко акция и тази година ще обхване всички териториални дирекции, квартали и съставни селища на общината.

Всеки трети с по-ниска пенсия

  • 19 Мар 2019
  • 79
Всеки трети ще получава по-ниска пенсия заради новата формула за изчисляване на пенсиите. Това показва предварителен анализ на Националния осигурителен институт. В него са участвали 67 881 осигурени лица, на които им предстои да навършат изискуемите години за пенсия.