« януари 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

„Парк Арена ОЗК” ще е домакин на състезания от най-висок ранг

Няколко месеца след откриването на „Парк Арена ОЗК” плувното бижу на Бургас се утвърди като предпочитано спортно съоръжение за провеждане на състезания. Най-впечатляващото домакинство беше европейска квалификация по водна топка за юноши U19, с която официално беше открит супермодерният басейн през месец май миналата година. И през настоящата 2019 г. „Парк Арена ОЗК” ще бъде център на важни спортни събития не само за Бургас. Най-грандиозното ще е домакинството на европейското първенство по водна топка на U15, което Европейската лига по плувни спортове /ЛЕН/ повери на България. Надпреварата на Стария континент ще се проведе за първи път за тази възраст в историята на ЛЕН. Мачовете на 16-те най-добри отбора на континента във възрастта U15 ще са от 21 до 28 юли в бургаския басейн. Последно страната ни е била домакин на континентален шампионат по водна топка през 2005 г. в София за U17. Квалификациите за европейското първенство са от 28 до 31 март и в тях ще участват 22 отбора, включително и българският. Нашият състав ще играе в група D, мачовете от която са в Тбилиси заедно с тимовете на Грузия, Сърбия, Словакия, Литва и Азербайджан. Напред ще продължат три отбора, както със сигурност и българският, който ще играе и на финалите като домакин. Съставът на другите групи, от които за Бургас ще се класират по 4 състава: „А” Франция, Хърватия, Испания, Холандия, Беларус, „В” – Словения, Италия, Гърция, Румъния, Украйна, Малта, „С” – Черна гора, Унгария, Русия, Турция, Молдова. Плувната перла на Бургас „Парк Арена ОЗК” ще приеме и няколко престижни плувни състезания като международния турнир "COMEN CUP" за момичета 13/14 г. и момчета 14/15 г., общинския международен турнир "За голямата награда на град Бургас - Гран При", международния турнир по плуване "Burgas Swimmin open". През 2019 г. освен във водните спортове, община Бургас ще организира и престижни международни първенства и турнири по различните видове спорт. Най-значимите от тях са: Световна купа по художествена гимнастика група "Б", Европейска отборна купа по тенис на корт за момичета до 16 г., Квалификация за Европейски и Рали шампионат, Международен турнир по акробатика "Купа Бургас", Детски футболен турнир "Зелен Бургас", Фестивал на здравето и спорта. Снимка: Венелина СТОЯНОВА

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината предлага нова визия за ул. „Алеко Константинов“

  • 17 Ян 2019
  • 65
Община Бургас финансира със свои средства изработването на проект за пълно преобразяване на ул. "Алеко Константинов" в централна градска част. Обектът е заложен в капиталовата програма на новия бюджет за 2019 г., който очаква одобрението на местния парламент в края на януари.

Нова услуга в НАП- видео жестов превод за хора с увреден слух

  • 17 Ян 2019
  • 62
В салона за клиенти на ТД на НАП Бургас се предлага нова услуга, която улеснява хората с увреден слух. Те могат да ползват видео жестов превод чрез онлайн платформа за предоставяне на равен достъп до услугите на Агенцията за граждани с проблеми със слуха.

Европарламентът призова за "незабавно" ратифициране на Истанбулската конвенция

  • 17 Ян 2019
  • 69
В незаконодателна резолюция, приета в сряда, 16 януари, с 390 гласа "за", 153 "срещу" и 63 "въздържал се", евродепутатите призовават институциите на ЕС да оценят ефективното спазване на върховенството на закона от държавите членки и осъждат ограниченията.

Общината кандидатства по „Красива България“ за ремонт на спортна зала „Нефтохимик“

  • 17 Ян 2019
  • 66
Община Бургас ще кандидатства с проект по програма "Красива България", мярка "Подобряване на обществената среда в населените места", за финансиране на ремонта на спортна зала "Нефтохимик".

НАП: Декларирайте електронно с ПИК, става най-лесно и бързо

  • 17 Ян 2019
  • 73
На пресконференция по повод започналата данъчна кампания, от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас препоръчаха физическите лица да подават годишните си данъчни декларации по електронен път, без електронен подпис.