„Парк Арена ОЗК” ще е домакин на състезания от най-висок ранг

Няколко месеца след откриването на „Парк Арена ОЗК” плувното бижу на Бургас се утвърди като предпочитано спортно съоръжение за провеждане на състезания. Най-впечатляващото домакинство беше европейска квалификация по водна топка за юноши U19, с която официално беше открит супермодерният басейн през месец май миналата година. И през настоящата 2019 г. „Парк Арена ОЗК” ще бъде център на важни спортни събития не само за Бургас. Най-грандиозното ще е домакинството на европейското първенство по водна топка на U15, което Европейската лига по плувни спортове /ЛЕН/ повери на България. Надпреварата на Стария континент ще се проведе за първи път за тази възраст в историята на ЛЕН. Мачовете на 16-те най-добри отбора на континента във възрастта U15 ще са от 21 до 28 юли в бургаския басейн. Последно страната ни е била домакин на континентален шампионат по водна топка през 2005 г. в София за U17. Квалификациите за европейското първенство са от 28 до 31 март и в тях ще участват 22 отбора, включително и българският. Нашият състав ще играе в група D, мачовете от която са в Тбилиси заедно с тимовете на Грузия, Сърбия, Словакия, Литва и Азербайджан. Напред ще продължат три отбора, както със сигурност и българският, който ще играе и на финалите като домакин. Съставът на другите групи, от които за Бургас ще се класират по 4 състава: „А” Франция, Хърватия, Испания, Холандия, Беларус, „В” – Словения, Италия, Гърция, Румъния, Украйна, Малта, „С” – Черна гора, Унгария, Русия, Турция, Молдова. Плувната перла на Бургас „Парк Арена ОЗК” ще приеме и няколко престижни плувни състезания като международния турнир "COMEN CUP" за момичета 13/14 г. и момчета 14/15 г., общинския международен турнир "За голямата награда на град Бургас - Гран При", международния турнир по плуване "Burgas Swimmin open". През 2019 г. освен във водните спортове, община Бургас ще организира и престижни международни първенства и турнири по различните видове спорт. Най-значимите от тях са: Световна купа по художествена гимнастика група "Б", Европейска отборна купа по тенис на корт за момичета до 16 г., Квалификация за Европейски и Рали шампионат, Международен турнир по акробатика "Купа Бургас", Детски футболен турнир "Зелен Бургас", Фестивал на здравето и спорта. Снимка: Венелина СТОЯНОВА

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Президентът Радев насрочи за 26 май евроизборите

  • 19 Мар 2019
  • 68
Президентът Румен Радев издаде указ, с който насрочи за 26 май изборите за членове на Европейския парламент от Република България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Представят традициите от Бургаско в музея на алпийския курорт Ваграйн

  • 19 Мар 2019
  • 67
Регионалният музей ще се включи в специализирана експозиция, посветена на Коледа, във град Ваграйн, Австрия. На нея ще бъдат представени информация и снимки за празника в Бургаско.

СКВТ „Черноморец” ликува с две купи за един ден

  • 19 Мар 2019
  • 77
Младият отбор на „Черноморец” защити второто място от турнира за Купа България по водна топка - мъже.

Започва мащабно пролетно почистване

  • 19 Мар 2019
  • 73
Ден преди настъпването на Първа пролет /20 март/ Община Бургас стартира дейностите по традиционната кампания за пролетно почистване. Мащабната еко акция и тази година ще обхване всички териториални дирекции, квартали и съставни селища на общината.

Всеки трети с по-ниска пенсия

  • 19 Мар 2019
  • 79
Всеки трети ще получава по-ниска пенсия заради новата формула за изчисляване на пенсиите. Това показва предварителен анализ на Националния осигурителен институт. В него са участвали 67 881 осигурени лица, на които им предстои да навършат изискуемите години за пенсия.